Vilcu: La nivel de constiinta nu am nimic a-mi reprosa, in privinta deciziilor luate pe tema CJ Braila

Image2

Prefectul judetului, Vasilica Vilcu, declara ca nu are ce sa-si reproseze in legatura cu pozitia sa si deciziile luate pe tema situatiei dificile din Consiliul Judetean Braila. Vilcu nu considera ca a facut niciun fel de abuz, asa cum a fost acuzata de liderul PSD Liviu Dragnea, ci ca, dimpotriva, a actionat in litera si spiritul legii, cu impartialitate: „Am aplicat  in plan local cadrul legal aplicabil in materie, in functie de situatia data. Consider ca in relatie cu Consiliul Judetean am aplicat toate masurile pe care le puteam identifica la momentul respectiv, in functie de natura situatiei si in alta ordine de idei, la nivel de constiinta nu am nimic a-mi reprosa”.

Intrebata daca a avut vreo discutie cu primul ministru sau vreun alt oficial, pe tema deciziilor sale ce au vizat blocajul administrativ din CJ Braila, aceasta a spus “Nu am avut nicio discutie cu nimeni”.

Cat depre comentariile unor social-democrati locali ca ar fi fost atat de interesata de rezolvarea problemelor privind deszapezirea drumurilor judetene, de teama sa nu sfarseasca prin a fi demisa, ca fostul prefect, Gheorghi Obreja, Vilcu a precizat: “M-am interesat pentru acest judet, pentru locuitorii acestui judet si am facut eforturi pentru acesti locuitori, nici macar pentru mine personal – si retineti ca imi mentin aceeasi conduita. Atunci cand am fost investita, am spus ca o sa aplic legea in plan local, indiferent de care vor fi consecintele”.

Intrebata daca se teme ca va ramane fara postul de prefect, dupa ce Liviu Dragnea a amenintat ca va cere primului ministru demiterea ei, Vasilica Vilcu a spus:” Nu, nu imi e teama de nimic. Ma tem numai de Dumnezeu, sa stiti!”.