Vineri, 11 martie 2016 – Lansarea cartii “Epigrame”, de Stefan Tropcea

xx

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila organizeaza vineri, 11 martie 2016, ora 17.00, lansarea cartii “Epigrame”, de Stefan Tropcea. Despre carte si viata autorului vor prezenta: Elis Rapeanu –  jurnalista si epigramista, George Corbu – presedintele Uniunii Epigramistilor din Romania, Alexandru Hanganu – epigramist si scriitorul Viorel Coman.

Stefan Tropcea s-a nascut la 4 martie 1915 la Braila, a absolvit Scoala Comerciala Superioara in 1936 si a lucrat ca expert contabil pana in 1973. Isi incepe activitatea literara in 1937, cand redacteaza revista „Flamura”, unde publica poezii, cronici rimate si articole. Continua sa publice epigrame sub pseudonimul Lupul Singuratic, in revistele umoristice “Gluma”, “Pacala”, “Epigrama” si “Almanahul revistei Pacala”. In 1945 semneaza in revista “Facla” pentru prima data cu pseudonimul VOX. Are numeroase aparitii in presa, culegeri si antologii de epigrame.

Isi reia in forta activitatea de autor de catrene in 1973, cand scrie pentru ziarul brailean “Inainte”, infiinteaza Cercul epigramatic SATIRICON si scoate culegerea “Caietul epigramistului”. Este unul dintre initiatorii manifestarii culturale “Intalnirea epigramistilor”, manifestare ce a ajuns in 2015 la cea de-a XXVIII-a editie. In 1984 inceteaza din viata la Braila, in memoria lui luand fiinta Cenaclul Umoristilor Braileni „Stefan Tropcea”.