Vineri, 25 iulie: Bursa locurilor de munca pentru tinerii supusi riscului marginalizarii sociale

imbulzeala-la-bursa-locurilor-de-munca-de-la-pitesti-peste-2-000-de-persoane-prezente-8463

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila organizeaza vineri, 25 iulie, ora 9,00,  actiunea Bursa locurilor de munca pentru tinerii supusi riscului marginalizarii sociale, la sediul agentiei, din B-dul Dorobantilor, nr. 603-605.

Angajatorii care incadreaza tineri cu risc de marginalizare sociala si care beneficiaza de acompaniament social personalizat, in baza unui contract de solidaritate, denumiti „angajatori de insertie”, beneficiaza lunar, la cerere,  din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare persoana din aceasta categorie, de o suma egala cu salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de doua ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pana la expirarea duratei contractului de solidaritate. Contractul de solidaritate se incheie intre agentia pentru ocuparea fortei de munca teritoriala si tanar pe o durata de pana la 3 ani, dar nu mai putin de un an, in conditiile in care, la data incheierii contractului de solidaritate, tanarul nu a implinit varsta de 26 de ani.

Conform prevederilor legii , tanar cu risc de marginalizare sociala este somerul cu varsta cuprinsa intre 16 si 26 de ani care se inregistreaza la Agentia pentru ocuparea fortei de munca si se incadreaza in una dintre urmatoarele categorii: a) se afla in sistemul de protectie a copilului sau provine din acest sistem; b) are dizabilitati; c) nu are familie sau a carui familie nu ii poate asigura intretinerea; d) are copii in intretinere; e) a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate; f) este victima a traficului de persoane.

Angajatorii care doresc sa participe la bursa, vor transmite, in scris, la sediul A.J.O.F.M. Braila, tel./fax 0239/611519, 0239/611386 sau e-mail ajofm@br.anofm.ro. Informatii suplimentare privind organizarea acestei actiuni se pot obtine de la A.J.O.F.M. Braila cu sediul in municipiul Braila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605, tel./fax 0239/611519, 0239/611386.