Vineri, 25 septembrie, incepe “Caravana baschetului brailean”

P1110524

Clubul sportiv “Cuza Sport” Braila va desfasura in perioada 25 septembrie – 13 noiembrie proiectul “Caravana baschetului brailean”, care vizeaza organizarea de meciuri demonstrative si concursuri de profil in 8 unitati scolare din municipiu si judet. Proiectul, in valoare de circa 30.000 lei, beneficiaza de o finantare de 26.000 lei din partea Consiliului Judetean Braila, restul fiind contributia CS “Cuza Sport”. Proiectul este conceput ca o actiune de promovare a baschetului in randul copiilor, in speranta de a atrage cat mai multi dintre acestia catre un sport pe care organizatorii il prezinta ca fiind unul care presupune si inteligenta, nu doar efort fizic.

“Este un proiect care se adreseaza in primul si in primul rand tinerilor, copiilor de la clasele primare si gimnaziale. Ne intereseaza ca in urma desfasurarii acestui proiect sa ajungem la cresterea bazei de selectie pentru practicantii baschetului atat in oras, cat si in judet. Vor fi 8 meciuri demonstrative, atat in municipiu, cat si in judet. Meciurile demonstrative se vor desfasura atat cat ne va permite vremea, afara, la institutiile de invatatamant respective, sau, daca nu este posibil, in salile de sport. Vor fi, de asemenea, o serie de concursuri interactive. Mai exact, daca un meci dureaza circa 40 de minute, la 7-8 minute, jucatorii se opresc, merg in public, iau cate 2-3 copilasi, ii invata sa arunce la cos, sa bata mingea, iar in urma acestor jocuri si concursuri, cei mici o sa beneficieze de mingii si tricouri, ca premii. De asemenea, prin acest proiect se urmareste ca impreuna cu profesorii de educatie fizica si sport care vor dori, sa infiintam macar doua grupe, cu un numar de 30 de practicanti ai baschetului, in judet”, a declarat astazi Mircea Totolici, presedintele CS “Cuza Sport”.

Primul meci demonstrativ va avea loc vineri, 25 septembrie, la Scoala Gimnaziala “Alexandru Ioan Cuza” din municipiu, dupa care, pana la mijlocul lui noiembrie, alte activitati similare se vor mai desfasura in scolile  sau licelee din Surdila Greci, Ianca, Faurei, Rosiori, Tufesti, precum si la Scoala “Mihai Kogalniceanu” si Liceul “Nicolae Iorga” din municipiu.