Vineri, 29 septembrie – Noaptea Cercetătorilor Europeni la Brăila

Vineri, 29 septembrie, între orele 15:00-20.00, la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” se va desfășura Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023, organizat de instituția gazdă, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Primăria municipiului, Colegiul Național „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” și Forumul Tinerilor din România – Brăila.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria manifestărilor Marie Sklodowska-Curie, ce au ca scop să informeze publicul larg cu privire la frumusețea muncii de cercetare. În acest scop, în fiecare an, în ultima vineri a lunii septembrie au loc diverse acțiuni de profil în întreaga Europă. În acest an, evenimentul a ajuns la a XIX-a ediție, iar manifestările se vor desfășura în peste 400 orașe, din 26 de țări.

În ceea ce privește acțiunile ce vor avea loc la Brăila, pasionații de știință pot participa la: o prezentare interactivă „City Break”; un workshop interactiv intitulat „Take the pill”;  „Cupa lui Pitagora și apa de lavandă”; programul de dezvoltare personală „În căutarea resurselor personale”; o prezentare interactivă cu roboți Lego EV3, mersul mecanum și printuri 3D – Clubul de robotică „Velocity”; Cercul de informatică aplicată Kpdokas – folosirea jocurilor în procesul de predare; workshopuri – „Telescopul – o călătorie interstelară”, „Busolă vs GPS”, „Cartea – redescoperire a omului și a sinelui”, „Inima – pompa organismului”; activități experimentale.

„Hai să explorezi lumea științei și a cercetării în cele mai inedite, interactive și captivante moduri, alături de cei mai prietenoși cercetători! Am pregătit pentru tine experimente trăsnite, ateliere de lucru, activități educative, concursuri cu premii și multe surprize. «Îmbracă» și tu halatul de cercetător și vino într-o călătorie fascinantă în lumea științei! Intrarea este liberă!”, spun organizatorii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns