Viorel Botea: Alegatorii cer sa “li se dea”, in campania electorala, doar celor care le-au mai dat si inainte

P1150870

Candidatul PMP la Primaria Brailei, Viorel Botea, declara ca nu i s-a intamplat sa fie intrebat de oamenii cu care s-a intalnit in aceste zile de campanie “Dar nu ne dati nimic?”,  asa cum spune ca i s-a intamplat candidatul PND, Simona Draghincescu. Viorel Botea sustine ca in opinia sa, alegatorii cer acest gen de mita electorala doar de la cei care le-au mai dat, fiindca s-au invatat sa primeasca diverse lucruri de la cei in cauza: “Eu stiu ca sunt intrebati despre asta oamenii care au dat si inainte. Eu niciodata nu am dat nimic alegatorilor, in campanie. Eu mi-am oferit sprijinul, spre exemplu, in comuna Ciocile, pentru sfintirea unei biserici, am oferit sprijinul unei comunitati pentru dezvoltare educationala, am oferit sprijinul unor copii nevoiasi sau care aveau probleme, dar astea nu le-am facut in perioada electorala.

Pe mine ma bucura declaratiile pe care diverse persoane le fac in timpul campaniei electorale, pe aceasta tema, pentru ca asta nu face decat sa demonstreze ca ei atunci, in campanie electorala, promit orice, dupa care stim ce se intampla…

Eu sunt de principiul ca daca vrei sa faci ceva pentru comunitate, faci si cand esti ales, si cand nu esti ales, o faci si cand ai o functie, dar si cand nu ai o functie. Le faci si pregatesti terenul, de-a lungul timpului, in asa fel, incat oamenii sa aiba incredere in tine. Nu poti obtine increderea oamenilor printr-o sacosa pe care ai dat-o in campanie electorala, fiindca atunci cand oamenii te vad din nou, te intreaba: <<Nu ne mai dai nicio sacosa?>> “.