Viorel Botea, candidat la Camera Deputaților: Este necesar să găsim un nou drum în educație

Viorel Botea, candidat PMP Brăila la Camera Deputaților, declară că dacă va fi ales parlamentar, una dintre prioritățile sale va fi învățământul, în contextul în care experiența pandemiei a arătat că sunt necesare niște schimbări majore în acest domeniu.

Într-un comentariu postat pe o rețea de socializare, Botea, care este inspector școlar general al Brăilei, afirmă că este necesar „un nou drum” în educație: „Pandemia a determinat modificări în întreaga societate, negândite și nebănuite.

Educația a trebuit să se adapteze din mers noii situații. Măsurile luate au fost de cele mai multe ori determinate de situația pandemică fără a avea, în anumite momente, coerența și consistența necesare.

În timp, lucrurile s-au așezat pe un drum bun. Cei mai mulți elevi au acces la predarea online, dar există și un număr semnificativ de copii care nu se bucură de facilitățile tehnologiei informatice. Ca inspector școlar general, profesor, în calitate de deputat al Partidului Mișcarea Populară în Parlamentul României, voi sprijini:

*racordarea tuturor unităților școlare la rețeaua de internet;

*accesul gratuit la internet și dotarea cu tablete pentru fiecare elev și profesor din România;

*instruirea gratuită a profesorilor pentru activitățile online;

*realizarea unei platforme naționale integrate la nivelul fiecărui județ pentru comunicare rapidă între elevi, profesori și părinți;

*consilierea psihologică gratuită a elevilor, profesorilor și părinților privind aspectele emoționale determinate de activitatea online și situația pandemică.

*sprijinirea financiară a școlilor pentru continuarea învățământului tradițional în condiții de maximă siguranță igienico-sanitară”.