VIOREL BOTEA: ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ EU CONSIDER CĂ TOATE ȘCOLILE DIN ȚARĂ TREBUIE ÎNCHISE. ȘI TREBUIE SĂ GĂSIM SOLUȚII PENTRU CA DUPĂ REDESCHIDEREA ȘCOLILOR SĂ NU MAI EXISTE PROBLEME

„În momentul de față eu consider că toate școlile din țară trebuie închise, pentru că situația este foarte gravă la nivel internațional, nu numai la nivelul țării noastre. Însă în această perioadă în care școlile sunt închise trebuie să găsim toate soluțiile necesare pentru ca după redeschiderea școlilor să nu mai existe probleme” – este opinia inspectorului școlar general al Brăilei, Viorel Botea.

Acesta a participat la o emisiune de televiziune în calitate de candidat PMP la Camera Deputaților  și a făcut câteva comentarii cu privire la situația din învățământul românesc, în condiții de pandemie: „Sunt momente de stagnare; poate dacă erau eforturi mai mari sau poate mai multă inspirație, în momentul de față toti elevii din România care aveau nevoie de tabletă și de digitalizare, în general, se puteau bucura de aceste lucruri. Dar din informațiile pe care le am, undeva la sfârșitul lunii noiembrie, jumătatea lunii decembrie, în România fiecare clădire aparținând unei școli și fiecare elev care a solicitat tabletă va avea acces și la internet și la tabletă. Această pandemie ne-a obligat, într-un fel, să mergem mai repede către digitalizare în sistemul de învățământ.

Cred că varianta reducerii numărului de elevi în clasă este foarte bună, dar presupune un șir destul de complicat de schimbări legislative, pentru că asta înseamnă mai mulți profesori, înseamnă o infrastructură mult mai bogată. Lucrurile trebuie gândite rapid, dar din punct de vedere legislativ nu este atât de simplu.

În plus, învățământul tehnic este clar că nu poate fi realizat în regim online. În perioada în care școlile sunt închise trebuie să găsim soluții pentru ca după redeschiderea școlilor să nu mai existe probleme. Spre exemplu, la Brăila, din cei peste 4700 de profesori, am format 2000 de profesori care să lucreze pe platforme online cu elevii”.