Viorel Botea nu vrea să renunțe la mandatul de consilier județean câștigat cu PMP Brăila, deși s-a înscris în AUR: „Vreau să păstrez mandatul pentru că l-am câștigat prin votul brăilenilor”

Nu vrea să renunțe la mandatul de consilier județean, dar nici n-ar vrea să spună pe șleau că se ține de „scaun”. Fostul președinte PMP Brăila,  Viorel Botea, care a în urmă cu circa 3 săptămâni la AUR, nu renunță la calitatea de consilier județean, deși potrivit legii, simpla înscriere în alt partid decât cel pe listele căruia a candidat înseamnă în mod automat demisia din primul partid și, pe cale de consecință, pierderea calității de consilier județean.

Botea nu consideră însă că e o chestiune de moralitate să renunțe la calitatea de consilier județean, odată ce a părăsit PMP și nu vede nici o problemă de legalitate, fiindcă, spune el, situația juridică a PMP este acum neclară.

Ce legătură are situația juridică neclară a PMP cu faptul că prin înscrierea în AUR, el și-a dat demisia din PMP și deci, legal, nu mai are dreptul să fie consilier județean? Nu ne-a lămurit, în ciuda insistențelor noastre.

O discuție pe această temă a avut loc astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizate la AUR Brăila și a fost pe alocuri jenantă, având în vedere că Botea să prefăcea a nu înțelege ce este întrebat, fiindcă nu voia să recunoscă faptul că vrea să păstreze mandatul de consilier chiar dacă nu e tocmai legal ce face.

Și chiar are șanse să păstreze acest mandat, dacă președintele Consiliului Județean și secretarul județului nu se sesizează și nu constată că Botea nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a fi consilier județean. Dat fiind că Botea a votat de regulă cu PSD în CJ, deci este un aliat de nădejde, nu este exclusă varianta ca președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), „să nu observe” problema de legalitate în ceea ce privește mandatul lui Botea sau această problemă „să fie studiată juridic” încă vreo câteva luni, iar fostul președinte PMP să fie lăsat să-și vadă de treabă în CJ, adică să voteze în continuare cu PSD.

Discuția din conferința de presă de astăzi în care ziariștii întreabă și Botea se face a nu înțelege ce este întrebat, dând răspunsuri care ne jigneau inteligența, a fost penibilă.

„Cred că vizavi de moralitatea față de PMP, tot ce am făcut eu vizavi de PMP și vizavi de activitatea politică, cred că am făcut totul cu onoare. Aștept peste câteva zile să se rezolve problema privind PMP.  Din punct de vedere juridic, situația PMP este incertă” a spus Botea, tinând-o langa cu „situația juridică incertă” a unui partid din care el nu mai face parte și care nu mai este treaba lui.

„Punctul pe i” a fost pus de Florin Cîrligea, care a spus pe șleau ceea ce Viorel Botea a încercat din greu să evite să spună: acesta din urmă nu vrea să piardă mandatul de consilier județean.

Odată ce Cîrligea a scos porumbelul pe gură, Botea n-a mai avut încotro și a recunoscut: „Vreau să păstez mandatul de consilier județean, pentru că l-am câștigat prin votul brăilenilor”.

Faptul că legea spune că nu mai are dreptul să păstreze acest mandat este un detaliu nesemnificativ. Că tot spun AUR-iții că ei sunt cu legea și onoarea…