Viorel Botea (PMP), după ce președintele Popa (PNL) a declarat că se bucură că acesta a fost schimbat din funcție, fiindcă „transformase PMP într-o anexa a PSD”: „Atât timp cât există ceva de rezolvat în interesul comunității, eu mă duc cu dragă inimă și discut cu PNL”

Profesorul Viorel Botea afirmă că dincolo de faptul că Eugen Tomac a pretins în ultimele luni că este președintele PMP și de faptul că acesta a decis dizolvarea conducerii PMP Brăila și numirea ca președinte interimar a lui Cătălin Holban, de fapt, toate acestea nu au fost legale, iar el, Botea, a rămas în toată această perioadă adevăratul președinte al Organizației Județene PMP.

Liderul PMP local a făcut aceste declarații astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și cel care susține că este adevăratul președinte al PMP la nivel central, Cristian Diaconescu. În acest context, Diaconescu a spus că din punctul său de vedere lucrurile sunt lămurite: atât timp cât în Registrul partidelor politice numele său este trecut ca fiind președinte PMP, nu mai este nimic de discutat pe acest subiect.

Diaconescu a mai afirmat că PMP este deschis la discuții cu PNL în vederea perfectării unei colaborări: „Noi am luat act de propunerea PNL de a forma un pol liberal conservator în România, partea dreaptă a eșicherului politic are nevoie de o astfel de coeziune și intrăm în dialog cu PNL în ceea ce privește această cooperare. Vă spun de la bun început: nu există absolut niciun fel de intenție privind fuziunea sau desființarea PMP. Nu de aspecte de acest gen avem nevoie în această perioadă, ci de o coerență politică atât națională, cât și internațională”.

L-am întrebat pe Botea care a fost situația la nivel județean din luna martie (în care Tomac l-a numit pe Holban președinte PMP Brăila) și până acum, iar acesta  ne-a declarat că el și colegii săi și-au desfășurat activitatea normal, în sediul partidului:

În contextul în care tot în luna martie, președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, declara că se bucură de dizolvarea conducerii PMP Brăila și de demiterea lui Botea și spunea  că „acum acesta este liber să meargă la PSD”, l-am mai întrebat pe președintele PMP Brăila cât este de deschis el către o colaborare cu PNL la nivel local.

Botea ne-a spus că „în momentul de față, cei care sunt cu PSD-ul nu sunt la PMP, ci la PNL”.

Am insistat să aflăm cu ce tragere de inimă va colabora Botea cu PNL, în condițiile amintite, ceea ce l-a făcut pe Cristian Diaconescu să intervină, susținând că Botea nu poate să răspundă la această întrebare, fiindcă „încă nu s-a ajuns la stabilirea paramentrilor de colaborare”.

Dat fiind că Botea nu are cinci ani, ca să aibă nevoie să intervină tăticul și să precizeze că mititelul nu poate răspunde la întrebare, fiindcă e prea complicată pentru el, i-am pus liderului PMP local aceeași întrebare, iar acesta a răspuns: „Atât timp cât între două partide sau între doi lideri de partid sau între consilieri există ceva de rezolvat în interesul comunității, eu mă duc cu dragă inimă și discut cu oricine. Foarte simplu pentru mine și foarte clar. Am demonstrat practic vizavi de colegul de la PNL…. mă scuzați… «președintele» pus în locul meu că în primul rând nu este membru PMP – și am demonstrat-o asta fizic -, în al doilea rând nu este recunoscut de organizație – și asta am demonstrat legal – și în al treilea rând dumnealui îți desfășoară activitatea în alt sediu”.

Întrebat în ce sediu de partid își desfășoară activitatea Holban, Botea a răspuns, după insistențe din partea noastră: „În sediul PNL”.