Viorel Mortu: Braila este “o parte de tara usor necajita, deocamdata”

P1090986

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, are mari asteptari de la reuniunea care va avea loc in municipiu in data de 5 martie, in care se va prezenta un asa-numit  “proiect economic de judet”. Viorel Mortu spera ca in cadrul intalnirii amintite, la care sunt asteptati  oameni de afaceri din tara si strainatate, dar si oficialitati locale, sa poata prezenta o lista cu oportunitati de afaceri suficient de atractive, astfel incat sa convinga cat mai multi investitori ca merita sa-si cheltuiasca banii in aceasta zona a tarii, pe care seful CJ  descrie ca fiind “usor necajita, deocamdata”. Manifestarea face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat in mai multe judete din tara de ziarul „Curierul national”, in parteneriat cu UGIR si Camera de Comert a Romaniei.

“Va avea loc o intalnire pe care eu, personal, o cred foarte importanta, cu oameni de afaceri din judetul Braila, dar si din afara judetului nostru, din Bucuresti, dar si din alte tari, interesati de ofertele de afaceri ale Brailei. Intr-un fel, avem de-a face cu un proiect de judet. Pe langa ce facem noi pentru mecanicanismul firesc de functionare a judetului, proiecte culturale, literare, etc, cel mai mare  proiect este cel economic. In 5 martie incercam sa adunam toate mintile la un loc, toate energiile dispuse sa investeasca, sa inventariem oportunitatile pe care le poate oferi Braila, Consiliul Judetean si Primaria, sa vedem in ce masura putem convinge oameni de afaceri din Grecia, din Italia, din Egipt, din Bucuresti, dar si oameni de afaceri braileni, pentru a investi, pentru a dezvolta judetul nostru.

Trebuie sa vedem ce putem face impreuna, ca in acest conclav sa fim eficienti. Nu doar sa abordam o tema, nu doar sa trecem in revista subiectul, ci cu seriozitate, cu responsabilitate, cautam exact cum cauta fantanarii cu nuiaua apa buna de baut, cautam si noi orice om care poate sa investeasca si sa ofere un loc de munca, sa descopere aceasta parte de tara usor necajita, deocamdata.

Suntem al saselea judet care gazduieste o astfel de activitate si in toate judetele unde s-a realizat asa ceva s-a produs o emulatie, ceea ce este fundamental, s-a vazut ceva. Eu nu va ascund nadejdea ca la fel va fi si la noi, pentru ca vom cauta sa oferim tot ce se poate oferi, legal vorbind, astfel incat cei interesati sa vina si sa investeasca la Braila”, a declarat Viorel Mortu.