Viorel Mortu, catre Marian Sarbu: Incepem sa fim putin narcisisti!

P1090368

Fiindca i se pare ca opozitia vorbeste prea mult, PSD vrea sa reglementeze mai strict modul in care se ia cuvantul in CJ Braila. Mai concret, consilierii judeteni social-democrati sunt nemultumiti de faptul ca unii dintre alesii din opozitie vorbesc prea mult si prea des in sedintele CJ Braila, astfel incat  aceste reuniuni ajung sa dureze ore in sir. Alesii PSD, inclusiv presedintele Consiliului Judetean, cred ca de fapt, consilierii liberali iau cuvantul de mai multe ori la acelasi punct de pe ordinea de zi doar pentru imagine, dat fiind ca ultimele sedinte s-au transmis in direct la o televiziune locala. Ca sa le stavileasca liberalilor elanul retoric, care social-democratilor le miroase a campanie electorala, cei din urma au cerut la sedinta CJ de ieri sa se stabileasca niste reguli foarte clare pentru cei care iau cuvantul, care sa limiteze si intervalul de timp in care poate vorbi o persoana, precum si numarul de luari de cuvant la care are dreptul un consilier, pe acelasi subiect.

Primul iritat de faptul ca alesii din opozitie vorbesc prea mult si ca, in opinia sa, isi lungesc in mod nejustificat speech-urile, a fost chiar presedintele CJ, Viorel Mortu (PSD), care i-a reprosat liberalului Marian Sarbu, ce exprima un punct de vedere legat de finantarea HC Dunarea Braila: ”Incepem sa fim putin narcisisti. Ne place sa vorbim! Va supar acum, dar in aceasta zicere n-ati spus nimic important! Adica doua minute ne-ati mancat tuturor!”.

Consilierul judetean Marius Dobrota (PSD) a comentat, la randul sau: “Din cate vad, a inceput campania preelectorala, sa-i spunem asa, si va garantez ca daca n-ar mai fi sedintele filmate, acestea s-ar termina foarte rapid. Propun ca sa stabilim clar un regulament si sa nu ridicam tonul in consiliu nici in discutiile dintre noi, asupra unui viceprimar sau primar”.

Consilierul Ionel Avram (PSD) a venit cu o propunere concreta: “Va solicit sa permiteti interventia fiecarui consilier la un proiect de hotarare doar o singura data, incepand de sedinta urmatoare, pentru ca ne lungim in discutii interminabile!”.

Seful CJ a declarat, in final, ca de la viitoarea sedinta a CJ, se vor stabili niste reguli pe care sa le urmeze toti consilierii care vor dori sa ia cuvantul.