Viorel Mortu: Daca ne-am desprinde de povara indicatiilor politice si am da votul pe constiinta, as avea o bucurie in plus

P1080860

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, apreciaza ca este logica si de bun simt solicitarea sa, ca alesii sa explice de ce voteaza impotriva unui proiect de hotarare sau a altuia, atunci cand fac acest lucru. Viorel Mortu considera ca a vota impotriva doar pentru ca asa ti s-a cerut de la partid, din considerente strict politice, nu este normal si le cere consilierilor sa treaca prin filtrul gandirii proprii si a propriei constiinte proiectele de hotarare care le sunt supuse atentiei: “Votul trebuie dat in cunostinta de cauza. Votul e al constiintei proprii si trebuie sa stii de ce votezi pro, sau contra. Eu nu pot exclude constiinta, analiza unei optiuni, in momentul votului. Deci eu exclud votul la intamplare, exclud votul la nivel de grup, ca <<asa mi-a zis cineva>>. Ce este asta? Eu votez ca asa imi dicteaza constiinta intr-o tema anume, in interesul comunitatii! Daca ne-am desprinde cat mai mult de aceasta povara a indicatiilor politice si am da votul pe constiinta, eu as avea o bucurie in plus.

Consilierii vor taifas, vor vorbire. Daca s-au consumat energiile analitice in comisie, reluarea lor in plen ar trebui sa se faca prin seful de comisie, ca de aceea e sef de comisie. Ei vor reluarea intregului scenriu si de aceea sedintele dureaza 4 ore, ca la nimeni, cat un Congres, in loc sa fie o ora si jumatate cel mult, sa fie operative, corecte”.