Viorel Mortu: Daca se confirma ca se prepara hrana pentru evenimente festive la Spitalul Judetean, sesizam Politia!

11171543_10203891679788093_618535161_o

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, sustine ca daca ancheta ce se deruleaza  in aceste zile la bucataria Spitalului Judetean va dovedi ca in acel spatiu se pregateste si mancare pentru nunti, botezuri si alte evenimente festive, va sesiza Politia. Viorel Mortu a declarat astazi ca desi are de mai multa vreme informatii cu privire la faptul ca firma  Titan Edilitara, care se ocupa de partea de bucatarie la Spitalul Judetean, ar face astfel de lucruri care nu sunt premise prin contract, a preferat sa mai faca personal niste verificari discrete, inainte de a da dispozitie sa se procedeze la un audit oficial: “Daca se va confirma, atunci probabil ca vom extinde verificarile, va fi necesara o cercetara mai ampla, in zona penala. Pe de alta parte, in iunie ii expira contractul firmei  Titan si la vremea respectiva vom vedea cum licitam o noua perioada”.

Intrebat daca este hotarat ca partea de bucatarie sa functioneze  in continuare in regim de serviciu externalizat, sau ia in calcul si varianta revenirii la modalitatea de lucru initiala, in care spitalul avea angajatii proprii care se ocupau de acest lucru, Viorel Mortu ne-a spus: “Am luat in calcul si revenirea la varianta initiala. Sa vedem care sunt costurile. Aceasta analiza care se face in prezent va pune in evidenta costurile pe 10 ani in urma pe medie lunara, sau semestriala”.

Seful Consiliului Judetean admite ca aceasta este o problema grava, insa spune ca asteapta rezultatul analizei facute de audit, ca sa ia masuri: “Domnule, pana nu am scris si nu am aceasta certitudine, eu nu pot sa actionez. Eu stiu informatiile acestea din <<folclor>>. Am dispus o ancheta si urmeaza alte anchete. Functie de acestea, decidem. Avand ei audit la Spitalul Judetean, vor face auditul lor si le-am spus ieri ca isi asuma raspunderi grave; daca se joaca cu focul, se vor arde!

Eu stiu de mai multa vreme chestiunea asta cu bucataria, dar am observat, am fost pe acolo de 3-4 ori, am studiat, am verificat costuri, plati, fel de fel de semne”. Intrebat daca “semnele” au confirmat informatia initiala, seful CJ a dat din cap, afirmativ.