Viorel Mortu: De cate ori voi gasi ilegalitati intre ”rufele murdare” ale CJ, voi anunta organele statului

P1100445

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu declara ca atunci cand a vorbit despre faptul ca  incearca sa “albeasca rufele murdare” pe care le gaseste zilnic in institutie – „rufe murdare” aparute ca urmare a activitatii desfasurate inainte de a prelua el conducerea CJ -, nu se referea la o ascundere a ilegalitatilor, sau la o mascare a lor. Viorel Mortu a explicat astazi ca expresia  respectiva viza o incercare de a lamuri lucrurile incurcate, de a corija greselile, de a face ca lucrurile sa functioneze in mod normal: “Deocamdata, incerc sa corijam, sa indreptam, sa descalcim ceea ce ne impune acolo realitatea. Ati fost martori in ultimele luni ca am preluat fel de fel de teme blocate si le-am desfacut, le-am pus sa functioneze si ele merg acum spre un tip de normalitate. Daca insa se va intampla sa nu ne descurcam la un moment dat, evident ca vom face si acest gest – pe care nu-l dorim, evident -, de a cere si ajutorul altora.

Stiti foarte bine, lucrurile de la spital era incurcate, erau incalcite cum nu va inchipuiti. Dupa fel de fel de analize, fel de fel de discutii, punerea fata in fata a unor oameni care nu-si vorbisera de 6-7-8 luni anul trecut si care chiar se <<lucrau>> unii pe altii, in primavara au inceput sa functioneze toate santierele. Si exemplul de la spital se poate multiplica si in alte domenii.

Eu am datoria sa fac  sa functioneze institutia, ca lucrurile sa nu se blocheze undeva. Daca insa voi vedea la un moment dat ca se blocheaza, voi cere ajutorul altora. Eu imi asum raspunderea descalcirii lor, fluidizarii <<traficului>>, astfel incat sa functioneze mecanismele institutiei”.

Pe de alta pare, seful judetului ne-a declarat ca desi “aceste lucruri importante nu se fac nici cu goarna, nici cu toba, nici cu alamuri” si nu a vrut sa dea publicitatii astfel de detalii, nu va ezita sa sesizeze organele statului, in fiecare caz in care constata ca s-au facut ilegalitati: “Asa cum am facut si pana acum, asa cum fac si azi, asa voi face de cate ori am gasit, gasesc si voi gasi malformari, forme de incorectitudine, abuzuri, elemente care sa duca spre coruptie, spre deturnarea banului public, in mod cert, pe de o parte voi anunta organele statului, pe de alta parte, voi face tot ce este omeneste posibil, ca sa asigur functionarea institutiei CJ”.

Intrebat concret daca s-a intamplat ca pana acum ca preluand din mers activitatile si proiectele CJ, in calitate de presedinte interimar, sa gaseasca ilegalitati si sa sesizeze organele abilitate ale statului in legatura cu acestea, Viorel Mortu a raspuns afirmativ.