Viorel Mortu, despre consilierii PNL: Noi punem pe seama altora ce-am fi noi in stare sa facem, in locul lor

P1100302

Presedintelui CJ Braila, Viorel Mortu, i se pare ca unii dintre consilieri ii trateaza intr-un mod complet nepotrivit pe primarii din judet, desconsiderandu-i si privindu-i ca pe niste “milogi”, sau chiar ca pe niste hoti, care-si bat joc de banul public.

Viorel Mortu (PSD) si-a exprimat aceasta nemultumire in contextul in care consilierul liberal Gicu Mitache i-a reprosat  viceprimarului de la Surdila Gaiseanca faptul ca din 2014 n-a facut nimic pentru a curata canalele si de santurile de scurgere din comuna, iar acum vine cu mana intinsa la CJ si cere un ajutor de zeci de mii de lei, ca sa rezolve problemele aparute in urma inundatiilor. De asemenea, Mitache a opinat ca normal ar fi ca primarul din localitate sa fie sanctionat ca nu a luat masuri din timp, nu sa primeasca bani de la CJ, dupa ce au aparut problemele, care erau previzibile, de altfel.

Presedintele Consiliului i-a cerut lui Mitache sa nu se mai refere la primarul din Surdila ca la un “milog”  si a comentat: “Se manifesta aici anumita suspiciune ca primarii sunt oameni neseriosi, incorecti si ca sunt pusi pe …. cine stie ce lucruri, si asta ma uimeste. Eu sunt obligat sa iau partea plina a paharului: primarul este un om corect, pana se dovedeste contrariul”.

O alta interventie care a fost considerata nelalocul ei de catre seful judetului a fost aceea  a consilierului Ovidiu Nechita (PNL), care a declarat ca nu i se pare in regula sa li se ceara sa-si dea votul pentru alocarea de fonduri  unei comune, doar in baza unor fotografii facute pe telefon si a cuvantului unui om ca in localitatea respectiva situatia este dificila.

In replica, Viorel Mortu a sugerat ca liberalilor li se potriveste zicala “hotului, de hot i-e frica”: “E regula un adevar psihologic: noi punem pe seama altora ce-am fi noi in stare sa facem, in locul lor. Aceasta tranzitivitate a gandirii ma duce spre ganduri negre fata de unii dintre dvs. Nu puteti sa puneti pe seama tuturor ca sunt hoti, incorecti, etc!”.