Viorel Mortu: Din raportul pe care-l am nu reiese ca in bucataria Spitalului Judetean s-a facut mancare pentru nunti, botezuri si alte evenimente festive

P1090461

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca persoanele care au facut controlul la bucataria Spitalului Judetean nu au gasit dovezi ca acolo se facea mancare pentru nunti, botezuri si alte evenimente de acest tip, asa cum avea el informatii. Viorel Mortu a lasat insa sa se inteleaga ca faptul ca nu s-au gasit dovezi nu i-a inlaturat suspiciunile cu privire la astfel de nereguli: “Din raportul pe care-l am nu reiese asa ceva – ca sa va dau asa, un raspuns pe masura. Principalul este ca noul contract va fi unul transparent, juristii vor cauta toate punctele nevralgice ale vechiului contract, astfel incat nicio oportunitate sa nu mai fie posibila in noua situatie, pentru ca nu-i usor de suportat sa vezi, sa auzi si sa nu poti sa dovedesti prin niste criterii procedurale teribile, acest lucru. Ca aici suntem: fiecare cu telefonul lui, fiecare cu poza lui, <<da-mi-le>>, nu mi le mai da si atunci eu ce sa fac? Nu pot sa acuz”.

Presedintele CJ este insa linistit macar intr-o privinta: ca indiferent ce s-a intamplat pana acum in bucataria Spitalului Judetean, de acum incolo, modul in care se va presta serviciul respectiv de catre firma desemnata in acest scop va fi cu totul altul. El a explicat ca in luna iunie se incheie colaborarea cu firma Titan Edilitara, care s-a ocupat in ultimii ani de activitatea amintita si ca se va modifica substantial contractul, in vederea noii licitatii: “In iunie se incheie contractul acelei firme, Titan, cu spitalul. Cine va fi atunci manager la spital va renegocia, sau va scoate la licitatie acest serviciu pe o oferta noua, cu un contract nou, regandit din temelii. Sunt date ordinele, au fost identificate punctele nevralgice ale fostului contract, care era  un contract… ma rog… care a fost un contract semnat si care a  functionat 10 ani si mi  s-a spus  <<Domnule,  scrie ca n-am voie? Nu scrie! Atunci inseamna ca am voie!>>”.