Viorel Mortu e deceptionat de nivelul “aproape primar, primitiv de gandire” al lui Nechita

P1090985

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) l-a scos din sarite astazi pe presedintele CJ Braila, Viorel Mortu (PSD), cand i-a cerut informatii legate de numarul de juristi ai institutiei si lamuriri cu privire la motivele pentru care Consiliul are atat de multe procese.

Schimbul de replici acide intre cei doi a inceput in contextul in care Viorel Mortu le-a cerut acordul alesilor locali, pentru a apela la serviciile de consultanta si asistenta juridica ale unei case de avocatura, care sa se ocupe de procesele CJ. Ovidiu Nechita a declarat: “Am vrea sa stim de ce avem un numar atat de mare de procese si daca tot am ajuns la un numar atat de mare, am dori sa stim cati juristi mai avem, care ne reprezinta in instanta”.

Intrigat de o astfel de intrebare, avand in vedere ca pana la finele lunii ianuarie, Nechita a fost vicepresedinte CJ Braila si pana la finele anului trecut chiar a condus institutia, ca presedinte interimar, Viorel Mortu a replicat: “N-ati plecat ieri din Consiliu, domnule?! Nu stiti care este situatia?! Haide, domnule, te rog frumos, noi suntem oameni seriosi!”.

“Eu am plecat si in momentul de fata dvs sunteti la conducerea Consiliului Judetean si este bine sa ne aduceti la cunostinta cati juristi ne mai reprezinta acum in instanta si daca tot suntem nevoiti sa achizitionam aceste servicii, pentru ce mai este nevoie sa tinem o Directie juridica, unde sunt vreo 20 de persoane? De ce mai avem Directie juridica? Trebuia sa avem numai un compartiment! De aceea va intreb cati juristi ne reprezinta si de ce trebuie sa fie directie. Eu sunt de acord cu dvs, sa luam aceste servicii ale unei case de avocatura, dar sa nu mai lasam directie juridica!”, a spus consilierul liberal.

Seful judetului l-a intrebat pe Nechita de ce nu si-a pus intrebari in legatura cu numarul mare de procese pana luna trecuta, cand era sef in CJ si de ce n-a luat masuri pana acum, daca a sesizat ceva in neregula cu Directia juridica: “Intre august si decembrie puteati lua decizia in consecinta. Intram intr-o zona a penibilului! Ati fost aici tot timpul!”.

Liberalul a reclamat ca nu a putut sa faca nimic, fiindca nu a fost lasat de majoritatea PSD-UNPR-PC  si de secretarul judetului, Nicu Filote. El a mai spus ca sunt numeroase lucruri in neregula pe partea de personal, in CJ Braila: “Noi  tinem in directii oameni care nu fac nimic! Noi platim oameni care nu au ce cauta acolo, doamna de la Resurse umane are sofer de ani de zile si nici macar nu a urcat vreodata in masina, nici nu stie ce masina are! Cum putem sa facem asa ceva?! Nu se poate! Nu m-ati lasat sa iau masuri!”.

 Viorel Mortu a declarat ca este deceptionat de “nivelul primitiv de gandire“ de care da dovada Nechita: “De doi ani sunteti vicepresedinte, nu ati pus in discutie niciodata temele acestea. Din august 2014 pana in septembrie ati fost cel care ati decis in CJ totul, sau aproape totul. Nu ati pus in discutie niciodata tema aceasta.  Nu ati spus niciodata nimic. Este in zona penibilului, domnule Nechita! Sa stai doi ani aici si sa nu spui nimic, sa nu ai la indemana nicio idee si acum sa arunci aceste acuzatii…  Sunt deceptionat de nivelul aproape primar, primitiv de gandire!”.