Viorel Mortu a facut harcea-parcea sedinta CJ de astazi

10962038_10203482092268661_721437737_n

Desi a preluat conducerea interimara a CJ Braila de mai bine de 8 luni, presedintele Viorel Mortu (PSD) inca nu reuseste sa invete cum se tine o sedinta de plen si face gafa dupa gafa. Viorel Mortu a facut astazi harcea- parcea sedinta de Consiliu Judetean, pe care a condus-o extrem de prost, dovada ca aceasta a tinut 5 ore si s-a incheiat – ne intrebam daca nu cumva ilegal – inainte de epuizarea tuturor punctelor aflate pe ordinea de zi.

Una dintre deciziile neinspirate ale sefului judetului s-a referit la renuntarea la varianta utilizata pana in prezent, ca in nenumaratele pauze care s-au facut, in asteptarea buletinelor de vot, sa se dea posibilitatea consilierilor sa ridice anumite probleme pe care le-ar fi abordat la punctul“Diverse”. In acest fel, se puteau fructifica zeci de minute in care s-a stat degeaba, s-a iesit pe hol la fumat, sau pur si simplu s-a cascat. Gura. Intr-un mod care l-a facut pe consilierul Cristina Ancuta sa comenteze despre un coleg de-al sau care a cascat extrem de vocal, a plictiseala: “Mai ramanea sa mai traga si un vant!”.

In al doilea rand, desi se arata extrem de atent la modul in care se voteaza, ca sa nu lase loc de contestare a hotararilor aprobate, Viorel Mortu a permis astazi ca la un proiect de hotarare sa se voteze de trei ori, iar intre cele trei tururi de vot, in rastimp de 10 minute, unul dintre consilieri chiar si-a schimbat opinia. Alesii liberali au atentionat ca este ilegal sa se voteze de mai multe ori acelasi proiect de hotarare, in aceeasi sedinta, insa seful judetului si-a vazut de treaba.

La un alt proiect de hotarare s-a votat de doua ori, iar la un al treilea proiect de hotarare situatia a fost de-a dreptul absurda: presedintele CJ a supus la vot alocarea unor fonduri Primariei Ulmu, s-a aprobat, dupa care primarul de Ulmu, prezent in sala, s-a ridicat si i-a spus lui Viorel Mortu ca dupa cum il informase anterior, suma respectiva nu-i este suficienta ca sa termine investitia si daca nu i se da cat are nevoie, nu are nevoie de fondurile aprobate, fiindca nu are ce face cu ele. Surprins de declaratia primarului Marian Iconaru, presedintele CJ – care in mod normal ar fi trebuit sa-i dea cuvantul edilului inainte de vot, mai ales ca stia ca este o problema -, a declarat senin: “Atunci anulam si nu mai dam banii!”. Atentionat de consilierii liberali ca nu poate anula ceva ce s-a votat deja, Viorel Mortu s-a razgandit iar si a decis ca suma va fi alocata Primariei Ulmu, chiar daca primarul i-a spus ca n-are ce face cu ea si ca daca stia ca nu i se da cat a cerut, nici nu se mai incurca cu asocierea cu CJ.

La fel de suprinzatoare a fost decizia luata de seful CJ la finalul sedintei, cand s-a ajuns la punctul “Diverse” si cand, in loc sa le dea posibilitatea sa ia cuvantul consilierilor care doreau acest lucru, Viorel Mortu, obosit dupa 5 ore de sedinta, i-a consultat pe alesi daca sunt de acord sa incheie reuniunea, fiindca el “nu mai poate”. Evident, majoritatea PSD a fost de acord si astfel, sedinta s-a terminat fara sa se mai abordeze ultimul punct de pe ordinea de zi, la care liberalii anuntasera ca au de ridicat mai multe probleme.

Poate tocmai din cauza oboselii, seful CJ nu si-a dat seama ca nu avea dreptul sa propuna consilierilor incheierea sedintei inainte de punctul “Diverse”, dat fiind ca la inceputul sedintei, plenul a votat o ordine de zi care continea “Diverse”, iar odata votata, aceasta ordine de zi nu mai putea fi schimbata, indiferent cat de epuizat ar fi fost Viorel Mortu.