Viorel Mortu: Fosta firma de drumuri si poduri a CJ Braila a fost distrusa premeditat

P1100446

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, declara ca desi nu este convins de oportunitatea infiintarii, la acest moment, a unei directii sau unei firme a CJ specializate pe drumuri si poduri, a cerut subordonatilor sai sa se pregateasca pentru accesarea unor posibile finantari externe, pe domeniul achizitiei de utilaje destinate repararii drumurilor si deszapezirii. Viorel Mortu considera ca accesarea de fonduri europene ar putea fi o solutie pentru reducerea substantiala a cheltuielilor din bani publici pe care le presupune infiintarea unei directii sau firme de acest tip: “Se lucreaza la asta; de cateva zile a inceput investigarea pe acest tip de activitate, cu oameni care stiu sa faca proiecte, stiu sa caute finantari. Asteptam sa vedem care sunt ofertele de finantari europene si ne inscriem cu aceste proiecte. Dar acum noi deja pregatim dosarele. Daca vom reusi sa accesam astfel de finantari, bucuria mea va fi mare. Daca nu, vom ramane pe ce putem”.

Presedintele CJ a mai declarat, in acest context, ca fosta societate de drumuri si poduri a Consiliului Judetean Braila a fost distrusa cu premeditare si chiar au fost unii care s-au bucurat ca s-a intamplat asa: “Braila a avut o directie de acest tip, dar a fost distrusa premeditat, cu buna stiinta. Atunci cand a fost distrusa, lumea chiar nu stiu daca nu a aplaudat, a vazut-o ca pe o chestie… <<Domnule, treaba buna! Se  elimina de pe piata nu stiu cine si …>>. Scenariile erau mereu acunse si intunecate”.

Precizam ca „tinta”  vizata, la momentul distrugerii SC „Drumuri si Poduri” SA, cu ani in urma, era directorul de atunci al acesteia, fost presedinte PSD Braila, fost prefect, fost parlamentar Viorel Balcan.