Viorel Mortu: Imi pot asuma un mandat dus pana la capat, in 2016

P1090352

Presedintele interimar al Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu (PSD), declara ca era pregatit pentru un interimat scurt in aceasta functie, insa daca va fi nevoie, isi poate asuma responsabilitatea de a conduce judetul pana in primavara lui 2016, cand se vor organiza alegeri la termen.

Viorel Mortu a aflat de la ziaristi despre comentariile colegului sau de partid, Aurel Simionescu, privind faptul ca este posibil ca daca se mai intarzie mult cu contestatiile in instanta ale fostului presedinte CJ Gheorghe Bunea Stancu, postul sa fie declarat oficial vacant prin vara, iar alegerile sa se poata desfasura abia in toamna, ceea ce deja ar fi foarte tarziu. In acest context, spunea primarul Simionescu, Guvernul ar putea hotari ca nu se mai justifica, din punct de vedere financiar, organizarea de alegeri anticipate cu 7 luni inainte de alegerile la termen, iar interimatul s-ar putea prelungi pana in 2016, la CJ Braila.

“Ma luati prin surprindere cu intrebarea aceasta. Nu m-am gandit deloc la acest lucru, probabil ca este o cheltuiala importanta pentru cele 7 luni, dar daca este un principiu democratic de sustinut, cred ca orice cheltuiala merita facuta. Eu sunt pe un interimat care trebuia sa fie cat mai scurt. Deocamdata, aceasta este gandirea mea. Daca n-o sa fie scurt, o fi mahnirea mea si cu asta, basta. Am calcule profesionale foarte multe, am proiecte culturale foarte mari, dar asta e… ducem pana la capat povara. Imi pot asuma un mandat dus pana la capat, pana in 2016”, ne-a declarat presedintele CJ Braila.