VIOREL MORTU: “IN PRIMUL AUTOBUZ TREBUIE SA FIM NOI, CONSILIERII JUDETENI SI APOI, IN AL DOILEA, CONSILIERII MUNICIPALI”; IORDACHE: “VEZI SA NU SARA IN AER PRIMUL AUTOBUZ!”

Social-democratul Viorel Mortu a propus la cea mai recenta sedinta a CJ Braila ca el si colegii sai, consilieri judeteni, sa mearga intr-o zi de week-end pentru a planta stejari in “Parcul Memoriei Nationale – RoMandria”, de langa Marasesti. Viorel Mortu considera ca acesta ar fi un gest de patriotism din partea alesilor braileni, mai ales ca pana acum, consilieri din alte judete ale tarii s-au mobilizat si deja au participat la astfel de actiuni, in parcul amintit: “Cred ca ne-ar sta bine in octombrie sa organizam o activitate care ne-ar onora, ne-ar innobila si poate ne-ar si uni mai mult. Sa facem o deplasare la Focsani cu un autobuz pe care sa il platim conform legii si intr-o zi anume de week-end sa plantam in Parcul National de langa Marasesti cateva sute de stejari, intr-o activitate care tine si de patriotism, si de responsabilitate, si de constiinta de sine intr-un an Centenar.

Toate judetele din preajma noastra au facut acest lucru, mai putin noi. Cred ca ne <<calca>> datoria, cum se spune, sa facem acest pas, in fond, destul de simplu. Focsaniul stiu ca pregateste aproape tot si lotizeaza la fiecare cerere cate un sector. Ne putem duce, ne putem intoarce intr-o zi, fiecare cu 10 – 20 de stejari plantati acolo, sa se stie ca si Braila a plantat in Parcul National stejari, macar cati braileni au cazut in Primul Razboi Mondial la Marasesti”.

Viorel Mortu a mai propus sa fie invitate primariile din judet, precum si scolile, fiindca  sunt multe persoane care doresc sa participe la o astfel de actiune: “Cancelariile doresc acest lucru, elevii de clasa a XII-a si a XI-a doresc acest lucru. Putem face intr-un week-end – sambata, probabil – o caravana foarte puternica prin care Braila sa isi onoreze, intr-un fel, stramosii, sa onoreze memoria brailenilor cazuti pe campul de lupta.

Din partea dumneavoastra e simplu, e doar o chestie de organizare. Atata lume doreste sa mearga! Chiar si voluntari. Putem avea un autobuz – doua cu voluntari. E atata dorinta – asa am vazut eu in cancelarie, intre elevi, intre prieteni de o anumita zona a constiintei -, incat acest lucru s-ar face simplu, natural”.

Consilierul judetean PSD tine insa ca daca se va organiza o caravana, CJ sa fie in frunte – primul autobuz sa fi cel al consilierilor judeteni si abia dupa aceea sa vina autobuzul consilierilor municipali si cele cu restul voluntarilor: “In autobuzul numarul 1 trebuie sa fim noi, consilierii judeteni si apoi, daca Primaria doreste autobuzul al doilea cu consilierii locali, sunt bineveniti”.

“Vezi sa nu sara in aer autobuzul numarul 1!”, a comentat razand consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND).

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a  fost de acord cu propunerea lui Viorel Mortu: “O sa facem asta. Chiar e un lucru foarte bun. Vedem cum decurg toate procedurile legale”.