Viorel Mortu: La internatul Liceului Agricol s-a furat la greu!

3

Daca atunci cand este vorba despre alocarea unei sume de la bugetul judetean pentru finalizarea lucrarilor la campusul scolar in orasul Ianca, presedintele CJ Braila, Viorel Mortu, isi declara totala disponibilitate, cand se discuta despre campusul Grupului Scolar „Gh. K. Constantinescu” (Liceul Agricol) din municipiu, atitudinea acestuia este mult mai retinuta.

Propunerea cu privire la o eventuala finantare din partea CJ pentru finalizarea lucrarilor la campusul Liceului Agricol a venit din partea unui consilier judetean, insa Viorel Mortu sustine ca acolo trebuie lamurit intai cat s-a furat din ce se facuse deja, fiindca situatia este foarte incurcata, din punct de vedere financiar. Nu de alta, dar in opinia sefului judetului, ce s-a intamplat in ultimii ani cu internatul Liceului Agricol  a fost un adevarat jaf: “Acolo este alta treaba, domnilor, acolo s-a furat la greu! Trebuie sa spunem: acolo s-a jefuit! Tot ce s-a finantat pe ferestre, pe termopane si pe zidarie e sau nu mai e, si atunci trebuie sa existe o forma de evaluarea starii imobilului, ca si cronologie, si abia apoi putem continua de la momentul acela, << momentul zero>>”.

Amintim ca Liceul Agricol din Braila a fost introdus in 2008 in programul de modernizare a campusurilor scolare, sustinut financiar de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Educatiei.  In primii ani s-au realizat o serie de lucrari de reabilitare a internatului, a cantinei si a salii de sport, care nu au fost insa acoperite din punct de vedere financiar. Mai exact, este vorba despre lucrari de 7,6 milioane lei care nu au fost platite, pentru care s-a ajuns chiar la situatia executarii silite a institutiei de invatamant. Pe de alta parte, dincolo de “greseli de conceptie a lucrarilor de constructie”, reprosate constructorilor,  internatul, care nici n-a fost terminat, a ajuns sa se distruga de la un an la altul, atat datorita intemperiilor, cat si furturilor masive.