Viorel Mortu: “La Spitalul Judetean asa a fost mereu, asa este si acum…”

P1090835

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, evita sa zica ceva de rau despre managerul Spitalului Judetean, Mihail Iugulescu. Intrebat, in cadrul unei conferinte de presa, daca, dupa aparitia in presa centrala a unor  fotografii care aratau mizeria si igrasia din spital, dar si pe fondul furtului unor citostatice de ultima generatie, in valoare de 550.000 Ron, din farmacia unitatii amintite, a discutat cu Iugulescu despre posibilitatea demisiei, seful CJ a spus: “Am discutat tema aceasta, am discutat tema demisiei, dar deocamdata am zis sa facem si noi un audit pe management, sa vedem unde sunt zonele slabe ale managementului domniei sale. Urmeaza sa facem auditul zilele urmatoare”.

Chestionat daca personal, este multumit de prestatia lui Iugulescu in calitate de manager, Viorel Mortu – de la care se asteapta masuri concrete de imbunatatire a situatiei din spitalul pe care il are in subordine -, s-a lansat intr-un comentariu literar despre suferinta, mahnire si sensibilitate: ”Sunt doua chestiuni. In primul rand ca in spital eu am fost fie incognito, fie cu echipa de colaboratori, fie cu domnul manager, aproape in fiecare zi, din ianuarie pana acum. Deci as spune ca stiu pulsul spitalului. Asa a fost mereu, asa este si acum…”

Chestionat daca nu ar fi de dorit sa fie mai bine decat a fost pana acum, presedintele CJ a continuat: “Mi-ar fi drag sa fie mai bine, evident ca da, acolo e atata suferinta, atata mahnire, atata sensibilitate cand e vorba de durere, incat categoric omul trebuie sa primeasca un mesaj special din partea celor de la spital. Cred ca tine si de conjunctura, de educatie, de salariu, de fel de fel de chestiuni care toate, adunate, dau o rezultanta mai putin fericita demersului medical”.

Intrebat daca in opinia sa, va fi mai bine cu un alt manager, sau poate fi mai bine si cu Iugulescu, seful  judetului a comentat: ”Imi dati voie sa nu ma exprim, pana nu am expertiza facuta de auditul nostru. Nu ma grabesc sa fac afirmatii, fara sa fiu in cunostinta de cauza”.