Viorel Mortu: Nu le pot cere primarilor mai mult decat pot da pe partea de deszapezire, avand in vedere dotarea lor

P1090462

Am facut ce-am putut, cu utilajele pe care le-am avut! Asa comenteaza presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, situatia de la finele saptamanii trecute, cand, dupa ninsoare, s-au inregistrat patru accidente grave de circulatie, produse in conditiile in care soselele erau acoperite cu gheata.

Un mort, sase raniti, masini avariate si o sosea blocata ore in sir, ca urmare a unor accidente rutiere – asa a aratat bilantul week-endului trecut, pe drumurile judetului Braila. Ninsoarea a durat o singura zi, insa din cauza ca lucrarile de deszapezire nu s-au facut suficient de repede, traficul s-a desfasurat cu dificultate, in conditii periculoase.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, considera insa ca s-a facut tot ce s-a putut, cu dotarea modesta pe care o au primariile: “E firesc sa fie probleme, pentru ca mijloacele pe care le au primarii la indemana nu sunt de mare performanta. Au si ei ce utilaje au la dispozitia primariei pentru ulitele si strazile comunale si prin extindere, le folosesc si pe drumurile judetene. Primarii au fost foarte harnici si foarte corecti, dar pe masura puterii lor, eu nu  pot sa le cer mai mult decat pot da, prin utilajle pe care le au la primarie”.

Amintim ca in lipsa unui contract de deszapezire cu o firma specializata, conducerea Consiliul Judetean a fost nevoita sa lase drumurile judetene in grja primariilor comunale si orasenesti.