Viorel Mortu: Nu stiam ca la HC Dunarea si FC Dunarea erau implicate firmele lui Stancu

P1090349

Chiar daca este scriitor, presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, isi gaseste greu cuvintele, cand este vorba sa explice de ce a votat in anii trecuti, in calitate de consilier, in favoarea unor hotarari de CJ despre care el insusi recunoaste ca erau “cu sens aproape vag”. Mai exact, este vorba despre unele hotarari care vizau finantarea de catre CJ Braila  a cluburilor sportive HC Dunarea si FC Dunarea, in care erau implicate si firme controlate de presedintele de atunci al CJ, Gheorghe Bunea Stancu: “Intr-adevar, hotararile erau la modul general, pe finantare, cu sens aproape vag; consilierii au votat acest lucru – si eu – de fiecare data. Ce era dincolo de usi inchise nu stim, n-am avut acces niciodata si nici acum n-am scotocit din urma, pe tema asta”.

Intrebat care este motivul pentru care el, personal, a votat la momentul respectiv acest hotarari, Viorel Mortu a raspuns: “Era o motivatie egala cu a celorlalti consilieri: a sprijini o activitate de interes obstesc, la nivelul Brailei. Nu stiam, nu stia nimeni ca in spate se ascund scenarii atat de dubioase”.

Atentionat ca opozitia, la vremea respectiva, a ridicat aceste probleme in plenul CJ si ca s-a discutat public despre faptul ca firmele „Bursagrirom” si „Concivia” – la care era actionar, direct sau indirect, presedintele de atunci al CJ, Gheorghe Bunea Stancu – erau implicate in circuitul banilor la cluburile sportive  finantate din bani publici, Viorel Mortu a  dat din colt in colt: “Ei… Nu stiam, sau nu credeam ca sunt elemente care sunt in zona abaterilor, nu a greselilor … Eu nu imi ascund nici votul si nicun fel de alta optiune; aceasta a fost optiunea mea, atunci.  In rest… justitia sa-si faca datoria”.

Seful judetului a mai explicat ca la vremea respectiva, s-a bazat pe avizul de dat de secretarul judetului, care spunea ca hotararile respective sunt legale.