Viorel Mortu: Nu-i un capat de tara ca sunt 5-6 calatori in picioare, in autobuzele care fac curse in judet

P1100562

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, a dovedit ca nu cunoaste legea, in ceea ce priveste transportul de calatori intre localitati, facut cu autobuze sau microbuze. In cadrul unei intalniri cu reprezentantii firmelor care presteaza servicii de transport de calatori intre localitatile  din judet, unul dintre transportatori, Marian Puia, a declarat ca nu are cum sa stie exact ce numar de persoane vor  urca in autobuzele firmei sale in fiecare zi si ca atare, uneori, cand sunt mai multi calatori decat locuri pe scaune, soferii mai lasa sa urce si cateva persoane in plus, care stau in picioare pe timpul calatoriei: “Avem autobuze de capacitate mare. Ni se reproseaza ca vezi-Doamne, cateodata avem calatori in picioare. Nu putem sa reglementam treaba asta niciodata si sa va spun de ce: sunt muncitori de la Santierul Naval, de la fabrici de confectii, etc si eu nu pot sa stiu ce program au acei muncitori, fiindca o data ies la ora 2, o data la 3,30, o data la 4 si eu nu pot sa stiu ce este pana la Viziru. Deci avem acele capacitati de 55 de locuri si pana si alea cateodata sunt insuficiente si mai avem 5-6 calatori in picioare. Asta e!”.

“Aveti dreptate, domnule! Nu-i un capat de tara ca sunt 5-6 calatori in picioare!”, a spus seful CJ, care evident nu avea cunostinta despre reglementarile legale in domeniu, care interzic si sanctioneaza cu amenzi de mii de lei  practicile soferilor de a urca in autobuz sau microbuz mai multe persoane decat numarul locurilor pe scaune.

“Singura treaba e ca trebuie umblat la lege, ca si in Germania si peste tot, autobuzele sunt omologate cu locuri in picioare”, a continuat Puia, cand a vazut ca-i sunt acceptate cu mare usurinta explicatiile pentru contraventii.

“Da, domnule! O sa incercam!”, a mai spus Viorel Mortu, indignandu-l pe consilierul Marian Sarbu (PNL), ce l-a atentionat pe presedintele CJ ca ceea ce spune el este ilegal.