Viorel Mortu: In prezent, cel mai mare finantator din Braila este Consiliul Judetean

3

Presedintele CJ Braila, Viorel Mortu, este multumit sa anunte ca institutia pe care o conduce este cel mai important investitor din judet. Declaratia a fost facuta dupa ce Consiliul Judetean a aprobat, ieri, alocarea a peste 6 milioane lei pentru proiecte de interes comunitar prezentate de 14 comune, plus municipiul. Aceasta a fost a doua transa de proiecte carora li s-a aprobat finantarea de catre CJ, dupa ce luna trecuta, o prima transa de 25 de proiecte, propuse de 17 localitati din judet, au primit alte cateva milioane de lei.

“Principalul este ca incepand  din acest moment, cel mai mare finantator din judetul Braila este CJ. Daca adaugam plombarile facute si asfaltarile care sunt in curs de adjudecare, plus deszapezirea, pe care o pun la socoteala, plus toate aceste milioane puse pentru sporirea binelui public in rural,  putem spune ca CJ devine cel mai important finantator din judetul Braila, alaturi de Primaria municipiului, care, de asemenea, finanteaza proiecte mari. Acest lucru ar trebui sa se simta macar cu ceva, cu un procent-doua, acolo, in zona somajului.

Privind cu atentie harta somajului din Romania, Braila este locul 30, avand in preajma noastra 7-8 judete cu procente mai mari decat Braila la somaj, pana in 10-11%. Noi, cu 7,7%, suntem in zona locului 30. Avand in fiecare comuna un santier pentru cateva luni de zile de-acum incolo, eu cred ca putem contribui la reducerea somajului pana spre decembrie, cat sunt aceste santiere deschise”, a declarat presedintele Viorel Mortu.

Anul acesta, CJ Braila a aprobat finantari in valoare totala de circa 15 milioane lei, pentru diferite proiecte ce vizeaza sporirea gradului de civilizatie in localitatile judetului.