Viorel Mortu: In primavara ar putea incepe repararea acoperisului Corpului B al Spitalului Judetean

P1110377

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, este convins de necesitatea unor reparatii de amploare la acoperisul Corpului B al Spitalului Judetean, unde ploua in saloane. Seful judetului a avut deja o prima discutie pe aceasta tema cu managerul spitalului, Mihail Iugulescu, si si-a dat acordul pentru ca CJ sa finanteze, fie integral, fie partial – daca se va gasi o solutie pentru atragerea unor finantari nationale sau europene –  a unui asemenea proiect: “Discutia este in asa fel inceputa, incat probabil in februarie-martie, proiectul sa inceapa. Pana atunci avem timp sa-l scriem, sa-l evaluam, sa il dezvoltam tehnic, astfel incat prin licitare, in primavara sa inceapa aceasta etapa de reparare, de reconditionare a acoperisului spitalului. Fondurile le va da Consiliul Judetean, fara probleme, poate va fi si un proiect, sa vedem, deocamdata nu e nimic stabilit in acest sens. Discutia este abia inceputa pe aceasta tema, vom vedea”.

Seful CJ Braila a precizat ca deocamdata nu s-a facut o estimare a costurilor, insa este convins ca va fi o suma destul de mare: “Ca suma, este mult, cu siguranta, ca nu e vorba numai de schimbat ceramica, trebuie  sa fie schimbati capriorii, care sunt din 1924-1927, acestia au 90 de ani si cam atat este durata unui caprior la brad”.

Viorel Mortu a mai precizat ca dat fiind ca imobilul respectiv este unul de patrimoniu, trebuie respectate detaliile arhitectonice initiale.