Viorel Mortu: Scandalul e tinta liberalilor. E peste ceea ce e normal!

P1090978

Presedintele CJ Braila, Ionel Epureanu (PSD), este de acord cu consilierul Gheorghe Chiru (PNTCD), in privinta faptului ca toate scandalurile inregistrate in ultimul timp in sedintele de plen reprezinta o bila neagra in ochii opiniei publice atat pentru institutie, ca atare, dar si pentru fiecare dintre consilieri in parte. Epureanu este de acord si cu ideea ca organizarea unor consultari intre putere si opozitie inainte de sedintele de plen ar putea rezolva multe dintre problemele care inflameaza spiritele in sedinte. Seful judetului spune ca a avut o astfel de initiative inainte de sedinta CJ de luna trecuta, cand i-a invitat pe toti consilierii la o discutie legata de problemele aflate pe ordinea de zi, insa liberalii nu au venit, ci au preferat sa se manifeste direct in plen, in stilul caracteristic. In acest context, Epureanu si-a exprimat dubiile ca liberalii sunt bine intentionati si ca isi doresc rezolvarea unor probleme, banuindu-i ca, de fapt, vor doar sa iasa in evidenta, in perioada de dinaintea alegerilor: “Din partea mea a fost toata deschiderea. Daca domnii acestia ar vorbi in sedintele de comisii, ar fi foarte simplu de rezolvat problemele, cu participarea tuturor celor responsabili din cadrul aparatului CJ, a mea, a domnilor vicepresedinti. Am avut toata disponibilitatea, in preziua sedintei ordinare am invitat reprezentantii partidelor politice pentru discutii si nu s-a intamplat decat partial acest lucru. Din punctul meu de vedere, deschiderea mea spre dialog exista, dar deschiderea dansilor nu mi se pare OK. Dansii vor sa dea o alta tenta, au o anumita strategie legata de sedintele de plen…

De cate ori au vrut sa intre la mine la discutii, pe orice problema, niciodata nu au fost refuzati, eu am avut toata deschiderea. Oare chiar credeti ca toata lumea este bine intentionata?”.

Si vicepresedintele CJ, Viorel Mortu (PSD), este de parere ca liberalii exagereaza, lucru pe care l-a spus in repetate randuri. Astazi, dupa ce consilierii liberali au parasit sedinta, in mod de protest fata de modul in care a fost tratata de catre majoritate o problema aflata de pe ordinea de zi, Viorel Mortu a comentat: “Scandalul e tinta lor. Daca nu e scandal, nu existi! E peste ceea ce e normal! Merita atata indarjire?”.