Viorel Mortu se da mare, dar Iugulescu e mai tare

P1090461  Image4

Chiar si in conditii de canicula, pe managerul Spitalului Judetean Braila, Mihail Iugulescu (foto 2), il lasa rece declaratiile presedintelui Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu (foto 1), legate de faptul ca acesta din urma ar fi “luat o decizie” in legatura cu soarta sa. Acum vreo trei luni, cand Viorel Mortu a declarat prima data ca luat o decizie in privinta lui Iugulescu, avea potential de veste incendiara, daca ne-ar fi spus si care este decizia. Acum, insa, nu-l mai crede nimeni, nici daca se jura pe rosul sacru al PSD-istilor. Cel mai probabil, si Iugulescu, ca si noi, s-a plictisit sa-l tot auda de luni de zile pe seful CJ lansand sa se inteleaga ca a decis deja sa-l schimbe din functie – ca sa dea bine la imagine -, dar facand pe Mortu in papusoi, cand e vorba sa spuna clar cand se va intampla asta. Sincer, daca il mai intrebam din cand in cand, la conferintele de presa, care mai este situatia cu soarta managerului Spitalului Judetean, o facem numai la misto, ca sa vedem cum se fastaceste si ce pretexte mai imagineaza  Viorel Mortu pentru faptul ca o da de gard(ul spitalului) de luni de zile. Ca a fost un control de la Ministerul Sanatatii, ca va fi un control de la CJ, ca e Iugulescu in concediu, ca a mai dispus un control, ca asteapta sa se termine mandatul de un an, ca a mai dispus un control la controlul anterior, ca il doare bretonul si nu poate sa se concentreze la intrebare – pe bune, pentru un scriitor, asteptam mai multa creativitate in inventarea unor pretexte de amanare nesfarsita a luarii sau punerii in aplicare a unei decizii!

Fiindca in ultimele luni, Spitalul Judetean a facut periodic prima pagina a ziarelor locale, cu diverse nereguli sau scandaluri, presedintele CJ nu are suficient sange in instalatie sa spuna pe sleau ca nu poate sa-l schimbe pe Iugulescu, din motive asupra carora nu insistam aici. Ce ne deranjeaza este insa ca incearca sa ne prosteasca pe fata si s-o faca pe Superman, aratandu-si muschii in directia lui Iugulescu, cand de fapt, costumul de Superman e cu muschii din burete in dotare.

Intrebat astazi daca il mai impresioneaza declaratiile sefului judetului, a propos de soarta sa – care fuse trista de-asta data, dar numai in imaginatia lui Viorel Mortu -, Mihail Iugulescu ne-a declarat: “Sincer va spun, am o relatie foarte buna cu domnul Mortu, in pofida a ceea ce declara dumnealui in presa. Daca pe mine ma tine aici ceva, este ca am inceput acel bloc operator si n-as vrea sa-l vad o ruina. N-as vrea sa vad ca lucrurile nu se termina asa cum au fost ele puse pe hartie si in proiect, ca nu se face totul la milimetru cu calitatea pe care am vrut-o si cu calitatea aparaturii si a finisajelor pe care le-am dorit. Asta este ceea ce ma mai tine aici. Daca vad intr-o luna-doua blocul operator terminat, spun si eu la revedere acestei activitati, pentru ca am lucruri mult mai bune de facut si zic ca 5 ani e suficient. As lasa cu mare placere pe altii…”.

Numai ca la blocul operator, care teoretic trebuia sa fie terminat intr-o luna-doua, lucrarile s-au realizat doar in proportie de circa 30% …
Ideea e ca la cata (lipsa de) vana are Viorel Mortu, cand e vorba de schimbarea din functie a lui Iugulescu si la ce atuuri are acesta in urma in mana, zau daca ne-ar mira sa aflam ca de fapt, dupa ce se da mare si tare in  presa, seful CJ se duce sa-l roage pe managerul spitalului sa nu se supere ca a zis rau de el si sa-l implore sa nu-si dea demisia pe caz de boala – mai exact, din cauza ca l-a luat greata.