Viorel Mortu: Suntem in zona unei neciopliri privind dialogul politic, neciopliri pana la stupid

P1090984

Presedintele CJ Braila, Viorel Mortu (PSD), a fost intrebat astazi de consilierul Ovidiu Nechita (PNL) cum are de gand sa rezolve problema deszapezirii in judet, daca mai da vreo ninsoare  si ce solutii suplimentare a gasit, in afara celei identificate de insusi Nechita, pe vremea cand acesta inca mai conducea Consiliul. Alesul liberal a amintit ca in urma cu cateva luni, social-democratul Ionel Avram, care era vicepresedinte CJ, declara public ca daca Nechita este inlaturat din fruntea Consiliului, majoritatea PSD-UNPR-PC va prelua conducerea si va gasi cele mai bune solutii pentru deszapezire.

“Aveti vreo solutie, daca vine zapada? Pentru ca foarte multi primari sunt nemultumiti ca v-ati batut joc de ei si nu le-ati dat banii!”, a spus Nechita ironic.

Viorel Mortu i-a raspuns acestuia ca deja este prea tarziu pentru a se mai gasi alte solutii pentru deszapezire si se va merge pana in martie in baza contractelor de colaborare cu primariile din judet. In plus, presedintele CJ a declarat ca a lucrat foarte bine cu primarii, indiferent de culoarea lor politica si ca atat timp cat  acestia nu sunt asmutiti de sefii lor politici, pentru a boicota efortul comun, totul merge struna: “Incercam sa corijam ce n-ati facut dvs din august pana in decembrie! Alta varianta nu exista. Pe langa cele 13  primarii care erau deja implicate, s-au adaugat alte 27 de primarii si impreuna, toata lumea a rezolvat problema pe puterile lor.

Plata primarii o vor repede, ca si cum Consiliul Judetean este un sac fara fund, cum spunea domnul consilier Chiru. Pana nu am votat bugetul, pana nu am votat distribuirea fondurilor, eu nu am putut sa fac plati, pentru ca nu sunt cele mai roz-bombon vremuri privind banul public. Nu am vrut sa gresesc si mi-am luat masuri de prevedere, astfel incat totul sa fie in limitele absolute ale legalitatii. Toate platile vor fi facute, astazi s-au platit banii la un numar de 20 de primarii, iar luni sau marti se plateste restul.
Pe 16 februarie s-a incheiat ultima licitatie pentru deszapezire. Era de asteptat, dar eu inca mai speram sa fie o firma care sa depuna oferta. N-a depus nimeni. Am luat hotararea sa nu mai reluam procedura, pentru ca ne ducea spre luna aprilie. In cazul in care iarna va fi buclucasa, ne vom descurca pe masura puterilor noastre, cu ceea ce pot primariile, fiecare primar fiind de mine rugat sa-si sporeasca sau sa-si dubleze zestrea de materiale si de utilaje pentru deszapezire. Primarii au raspuns corect, fara exceptie, ca sa nu cumva sa credeti ca unii da, altii ba, primarii mei, primarii tai, etc; pentru ca se cultiva acest maniheism politic pana la grotesc, stupid si absurd. Primarii, cand stii sa comunici cu ei, sunt profund seriosi, nu exista primari de o culoare si primari de alta culoare, sunt primari care comunica cu CJ in zona firescului si normalului. Oameni civilizati, corecti; cand sunt insa <<sfatuiti>>, cand isi baga coada diavolul politic, incepe ambiguitatea. Suntem in zona unei neciopliri privind dialogul politic, neciopliri pana la stupid”.