Viorel Mortu: Toti consilierii vor fi intrebati privind destinatia cladirii din Piata Traian nr. 4

12188680_10208045832488666_1269974637_n

Unii dintre consilierii judeteni au rezerve cu privire la oportunitatea achizitionarii de catre CJ Braila a imobilului din Piata Traian nr. 4, dar si cu privire la destinatia pe care presedintele CJ, Viorel Mortu, vrea sa o dea acestui imobil, dupa o eventuala cumparare si reabilitare. Mai exact, in primul rand, alesii considera ca daca se discuta despre sume de peste 5 miliarde lei vechi, cumpararea cladirii ar trebui sa iasa din discutie. Pe de alta parte, unii dintre consilieri sunt de parere ca Muzeul Brailei are suficiente spatii si nu este cazul sa mai primeasca si acest imobil, caruia, in opinia lor, ar trebui sa i se gaseasca alta destinatie de interes comunitar.

In viziunea initiala a presedintelui CJ Braila, Viorel Mortu, imobilul din Piata Traian nr. 4 (fostul sediu al sindicatelor) ar trebui cumparat, reabilitat si transformat intr-un Centru Memorial al Muzeului Brailei “Carol I”. Proiectul ce viza “exercitarea dreptului de preemtiune pentru cumpararea imobilului situat in municipiul Braila, Piata Traian, nr.4 si includerea acestuia in inventarul bunurilor care alcatuiesc domeniul public al judetului” a fost amanat pentru sedinta CJ de luna viitoare, iar la dorinta consilierilor, seful judetului a precizat ca ia in calcul si alte destinatii pentru cladire: “Nu se mai doreste sa fie data Muzeului, se doreste sa se faca altceva acolo. Nu s-a hotarat inca, sunt fel de fel de opinii. Vedem, intr-o luna de zile putem sa avem mai multe informatii. Toti veti fi intrebati si vi se va cere opinia privind destinatia cladirii. Care va fi mai buna, aceea va fi aleasa”.

Viorel Mortu a avut insa si un sustinator, in ceea ce priveste destinatia initiala – consilierul taranist Gheorghe Chiru. “Inteleg rezerva unora, din punct de vedere al bugetului, dar langa Muzeu ce poate functiona mai bine? Destinatia propusa, aceea de a fi data Muzeului, consider ca este cea mai buna”, a spus Chiru.