Viorel Mortu: Viitorul manager al Spitalului Judetean nu va mai opera, ci se va ocupa exclusiv de administrarea unitatii

P1090361

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, este de acord, in principiu, cu opinia unora dintre colegii sai de partid (PSD), care cred ca este de preferat ca managerul Spitalului Judetean sa nu fie medic, ca sa nu mai aiba tentatia sa opereze – asa cum face actualul manager, Mihail Iugulescu -, in timpul in care ar trebui sa se ocupe de administrarea unitatii. Viorel Mortu spune ca a cerut date si a facut o analiza din care rezulta ca spitalele care sunt conduse cel mai bine au in fruntea lor manageri care nu sunt medici, ci au alte profesii si de aceea, in cazul in care il va schimba din functie pe Iugulescu, viitorul manager va trebui sa se ocupa exclusiv de administrarea uitatii si nu va mai opera si nici nu va consulta pacienti: “Am facut o analiza, luand date legate de ce se intampla in spitale din Romania. Intr-adevar, cele mai bine conduse spitale sunt spitale conduse de manageri de alta profesie decat cea de medic – spitale conduse de ingineri, juristi sau economisti, asta e formula cea mai frecventa. Evident ca si medicii au harul lor managerial, nu-l pot contrazice, dar cu conditia obligatorie sa fie management non-stop”.

Intrebat daca va pune clar conditia ca managerul sa nu se ocupe si cu interventii chirurgicale sau alte activitati medicale, in contextul in care posibilii candidati vor fi doctori, Viorel Mortu a confirmat acest lucru.