Viorel Mortu: Voi propune CJ in luna august votarea finantarii pentru Dacia Unirea Braila

31

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Viorel Mortu, a declarat astazi ca s-a gasit o modalitate legala prin care institutia pe care o conduce sa aloce bani clubului de fotbal local. Calea legala a fost renuntarea la societatea comerciala CF Braila – care era impovarata de datorii – si reinregistrarea clubului sub forma unei organizatii neguvernamentale care o ia de la zero din punct de vedere financiar, sub numele ACS “Dacia Unirea Braila”. Odata operate aceste schimbari, incepand cu sezonul 2015-2016, echipa va evolua in Liga 2 cu noul nume, Federatia Romana de Fotbal dandu-si deja acordul pentru acest lucru.

Daca pana de curand, cand era vorba de CF Braila, Viorel Mortu a declarat in repetate randuri ca nu exista o cale legala prin care CJ sa finanteze clubul, acum, seful judetului spune ca in noua forma juridica, clubul poate  primi bani publici.

“Deocamdata am dat acordul verbal, pentru ca situatia pe care ne-au prezentat-o cei de la clubul sportiv este una viabila. Astazi le-am cerut un dosar complet, cu toate structurile echipei, de la copii, pana la echipa mare si cu necesarul de fonduri, cat au nevoie si in masura in care documentele sunt corecte, valide, voi propune Consiliul Judetean, in luna august, votarea acestei finantari. Ei au gasit calea legala pentru a primi finantarea, respectiv au schimbat statutul echipei, nu mai este societate comerciala, ci ONG. In plus, au reluat numele unei echipe de glorie a Brailei, <<Dacia Unirea>>. Cu ale cuvinte, nu mai au nicio legatura cu CF Braila, cu datoriile societatii amintite si cu modul de finantare pe care il aveau pana acum”.