Viorel Mortu vrea sa doteze toate primariile din judet cu utilaje de deszapezire, pe fonduri europene

iarna4-680x365

Presedintele interimar al CJ Braila, Viorel Mortu, are printre prioritatile mandatului sau dotarea tuturor primariilor din judet cu utilaje de deszapezire moderne, prin finantari europene. Seful Consiliului Judetean, care s-a confruntat din primele zile ale mandatului cu ninsori abundente si viscol, recunoaste ca deszapezirea este problema momentului si a aflat, pe propria piele, cat de important este ca primariile sa aiba mijloacele necesare, pentru a face fata problemelor caracteristice sezonului rece: “Prioritar este demararea unui proiect de fonduri europene, pentru achizitionarea de utilaje de deszapezire pentru primariile din judetul Braila. Este proiectul acestui moment, el va fi inceput din martie incolo si va fi demarat in perioada urmatoare, pana cand fiecare primarie va avea suficiente mijloace, astfel incat sa preintampine sau sa rezolve toate problemele cauzate de ninsori si viscol in Baragan”.

Atentionat ca mandatul sau, ca si presedinte interimar al CJ Braila, va expira, cel mai probabil, in martie-aprilie, cand se vor organiza alegeri pentru functia respectiva, Viorel Mortu ne-a spus: “Nu are nicio importanta! Eu sper ca viziunea viitorilor colegi sa fie in sensul continuarii acestui proiect de o importanta extraordinara”.

Amintim ca  la aceasta data, in lipsa unui contract cu o firma specializata pentru asigurarea serviciilor de deszapezire pe drumurile judetene, conducerea CJ Braila se bazeaza pe ajutorul dat de primarii, cu utilajele acestora, care sunt si putine, dar si depasite fizic si moral.