Vor mai urma încă 4 ani cu Popa

Rezultatele obținute de PNL Brăila la alegerile locale din 9 iunie nu sunt unele care să mă mulțumească, cu siguranță se putea mai bine, dar nu sunt nici un dezastru, așa cum încearcă unii să le facă să pară. Acesta este mesajul transmis astăzi de președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, într-o declarație de presă.

El a început prin a le mulțumi brăilenilor care au venit la vot, în general, brăilenilor care au avut încredere în PNL și au votat candidații liberali, în special, dar și membrilor PNL Brăila și voluntarilor care au muncit zi de zi în perioada de campanie electorală, pentru a promova candidații partidului: „Rezultatul nu pot spune că este unul foarte bun, dar uitându-mă la nivel național, PNL Brăila se situează între locul 21 și 24, că mai sunt rezultate de încărcat și nu știm exact unde ne aflăm.

În momentul în care am preluat PNL Brăila, organizația se afla pe locul 37 sau 38, nu mai rețin exact. După ce au început să vină rezultatele din județ am fost sunat de conducerea centrală a partidului. Eu în primă fază vă spun că am fost foarte dezamăgit, dar domnul președinte, când a aflat rezultatele pe care eu le-am obținut la Brăila, m-a felicitat și a spus că are încredere în mine. Spre supărarea altora, vor mai urma încă 4 ani cu Popa. Le convine sau nu le convine, n-au scăpat.

Rezultatele foarte slabe au fost pe municipiu. În ședința pe care o vom face în Consiliul Director Județean voi lua deciziile care se impun, alături de colegii mei.

Eu m-am ocupat în special de partea de județ. N-am centralizat toate datele, dar din punctul meu de vedere, pe partea de județ (fără municipiu – n.r.) ne vom apropia de 40%. Probabil este unul dintre cele mai bune rezultate pe care PNL le-a avut de la Revoluție încoace.

Când am preluat conducerea PNL Brăila am avut un număr de 13 primari. PNL Brăila a reușit acum să câștige 19 comune și un oraș. PNL Brăila n-a avut niciodată atât de mulți primari”.

Popa a mai adăugat că după alegerile din 2028, „probabil că PNL Brăila va avea 25 sau 30 de primari”.

De asemenea, liderul PNL a declarat că în următorii 4 ani liberalii „vor sta cu ochii pe administrația locală. Nu-mi voi schimba atitudinea nici vizavi de lucruri pe care le fac cei din PSD. O să vedeți ce urmează.

Pregătiți-vă pentru taxe mai mari, pregătiți-vă pentru lucruri mizerabile făcute de administrația PSD. Ei cred că dacă au învins…

Am pierdut o luptă, dar n-am pierdut un război. Cu siguranță ne vedem peste 4 ani mult mai bine pregătiți.

Din lipsa de experiență probabil că a fost un hei-rup, am crezut în anumiți oameni care mi-au demonstrat că nu merită. Și pe județ sunt 6-7 organizații care nu au dat rezultatul scontat. Acolo se va face o analiză, se vor schimba candidații pentru 2028”.

Alexandru Popa a felicitat primarii PNL pentru victoria în alegerile din 9 iunie și a încheiat spunând: „Nu sunt mulțumit de aceste alegeri, dar pe partea de județ sunt foarte mulțumit. PNL de la Revoluție încoace nu a mai avut 20 de primari”.