Vot dat azi la Consiliul Județean Brăila: 30 de consilieri prezenți, 32 de buletine de vot găsite în urnă. Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac: „Așa-i în democrație! Dacă e o infracțiune, faceți plângere!”

Început cu stângul al stângii (PSD), care are o majoritate mai mult decât confortabilă în noul Consiliu Județean Brăila: în ședința de astăzi, în care s-a stabilit componența nominală a comisiilor de specialitate ale CJ, au fost găsite în urnă mai multe buletine de vot decât numărul consilierilor județeni prezenți, care au votat.

Mai concret, la ședința extraordinară de azi au fost prezenți 30 de consilieri județeni dintr-un total de 31, iar în urnă au fost găsite 32 de buletine de vot (31 pe care se votase și unul necompletat).

Presupunând că spiritul consilierului care lipsea fizic a fost prezent în sală și a introdus în urnă în mod miraculos un buletin necompletat, tot nu se explică în ce mod a apărut în urnă încă un buletin de vot, și încă unul pe care o mână fizică (nu fantomatică) a votat.

După momentul de stupoare, în care comisia de numărare a voturilor a descoperit mai multe buletine de vot decât era cazul, s-a procedat la un nou vot. De data asta spiritul celui absent nu a mai participat la vot, iar consilierul care a introdus două buletine de vot în loc de unul s-a cumințit.

Având în vedere că în Consiliul Județean Brăila PSD face jocurile de la un cap la altul, precum și nonșalanța cu care a tratat președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), faptul că în urnă s-au găsit două buletine în plus, față de numărul de consilieri prezenți în sală, presupunerea noastră – nu e certitudine, e doar o presupunere pe care sunteți liberi să o ignorați – este aceea că cel care a încercat un vot promoțional, două într-unul, aparține Famigliei PSD. Dacă s-ar fi bănuit că a fost mâna liberalilor, Chiriac ar fi chemat poliția, DNA-ul, ANI și pe Laura Codruța Kovesi la fața locului, pentru a ancheta incidentul și l-ar fi acuzat pe Popa de la Cireșu că ar fi la originea acestei tentative fără precedent de fraudă în administrația publică.

Liberalul Ovidiu Nechita i-a solicitat președintelui Chiriac să dea niște explicații pentru buletinele suplimentare de vot găsite în urnă, însă social-democratul a ignorat solicitările consilierului județean.

„Trebuie să existe un motiv pentru care în urmă s-au găsit 32 de buletine de vot!”, a spus Nechita.

„Întrebați-l pe domnul secretar!”

„Păi dvs sunteți președintele CJ…”

„Luați loc!”

„Cum să iau loc? Nu e normal? Este o fraudă la vot, vrem să știm și noi…”

„Nu e nicio fraudă, am anulat și-am reluat votul!”

„Domnule președinte, spuneți-ne și nouă cine este vinovat, cine este celalaltă persoană care a votat? E cumva vreunul dintre consilierii județeni care a rămas din mandatul trecut? E un consilier personal de-al dvs? Invitații? Că, totuși, cineva a votat! Nu este normal să ne dați o explicație?”

„Ați fost în sală!”

„Am fost în sală, dar dvs sunteți cel care conduce ședința! Nu este normal să ne spuneți cine a votat? Domnule președinte, ne spuneți sau nu ne spuneți?”

„Da, o să vă spun la final, aveți răbdare!”

După ce s-a votat din nou, s-a găsit în urnă numărul corect de buletine de vot și s-a aprobat componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Brăila, însă s-a constatat că unul dintre consilierii liberali nu a fost inclus în nicio comisie.

Chiriac a declarat ședința închisă, și-a pus paltonul și s-a ridicat de la prezidiu, deși liberalii au cerut din nou lămuriri cu privire la faptul că inițial în urnă au apărut două buletine de vot în plus (unul completat și unul necompletat) și de asemenea, cu privire la faptul că unul dintre aleșii liberali nu era inclus în nicio comisie.

„Trebuie să ne spuneți ce se întâmplă cu consilierul care nu este inclus în nicio comisie, pentru că el nu va putea să-și ia nici indemnizația. Și la celalaltă comisie, unde sunt patru consilieri și unde trebuie să fie minimum cinci, ce se întâmplă?”, a spus Nechita.

Chiriac a răspuns în timp ce-și îmbrăca paltonul: „Citiți în Codul administrativ!”

„Păi nu e legal!”

„Domnule consilier, ați fost și în alte mandate!”

„Nu contează asta!”

„Cel care nu e ales va fi ales în următoarea ședință ordinară.”

„Ar fi trebuit ca noi în momentul de față să avem toate comisiile. Dvs nu sunteți în stare nici măcar o comisie să o constituiți!”

„Am rugămintea, juriștii de la PNL, învățați-l pe domnul Nechita ce înseamnă majoritate!”

„Păi da, dar nu aveți o comisie completă, domnule președinte! Dvs ați spus că fiecare comisie este formată dintr-un număr par de consilieri și avem 5 membri într-o comisie, anume sunt 30 de consilieri, avem 5 membri într-o comisie!”, a intervenit Dan Căpățînă (PNL).

„Aici nu suntem la bătaie!”, a replicat Chiriac, deși tot ce făceau consilierii  liberalii era să ceară niște explicații legate de ceea ce se votase în acea ședință.

„Nu suntem la bătaie, corect, eu v-am zis ceea ce este legal!”

„Așa-i în democrație!

„Dvs astăzi ați făcut un fals! V-am rugat să ne spuneți ce s-a întâmplat!”, a insistat Nechita.

„Erau două buletine în urnă care nu aveau ce să caute acolo!”, a spus Mitescu.

„Da, și-am anulat votul.”

„Da, dar ideea e că dvs sunteți președinte de ședință și trebuia să lămuriți lucrul ăsta, pentru că sunt întrunite condițiile  posibile ale unei infracțiuni!”

„Da, vă rog frumos, dacă e o infracțiune, vă rog frumos să faceți plângere!”, a încheiat discuția Chiriac și a ieșit din sală.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns