Vot în PNL Brăila pentru moțiunea cu care candidează premierul Florin Cîțu la președinția PNL: 26 voturi pentru și 12 voturi împotrivă. Președintele Popa: „Voi candida pentru o funcție de conducere la nivel național”

26 voturi pentru moțiunea cu care candidează premierul Florin Cîțu la președinția PNL și 12 voturi împotrivă – este rezultatul votului dat aseară în ședința Colegiul Director Județean al PNL Brăila, în care s-au stabilit și delegații la Congresul PNL din 25 septembrie.

Rezultatul a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți și  câțiva dintre susținătorii lui Florin Cîțu: Hubert Petru Ștefan Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, Ciprian Pandea, președintele filialei PNL Călărași, George-Cristian Tuță, chestor al Camerei Deputaților și Claudia Benchescu, de la PNL Sector 3.

Având în vedere declarațiile ferme făcute până acum de președintele  PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, cu privire la faptul că îl susține pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte PNL, precum și vehemența cu care liberalii brăileni se manifestă pe rețelele de socializare în a-și declara susținerea pentru Orban și a critica diverse atitudini sau declarații ale lui Florin Cîțu, Popa a fost întrebat dacă îl surprinde acest rezultat.

Deputatul a declarat că nu are de ce să fie surprins, pentru că nu avea așteptări legate de un anumit rezultat. Popa a mai precizat că nu este nimic ciudat în faptul că unii dintre membrii CDJ au votat în favoarea ambelor moțiuni (a lui Orban și apoi, a lui Cîțu), fiindcă statutul PNL le permite să facă acest lucru și s-a mai întâmplat și în alte filiale ca unii liberali să voteze „pentru” la ambele moțiuni: ”Eu niciodată, de când am intrat în politică, nu am jucat la două capete. Opțiunea mea e clară ( Ludovic Orban – n.r.). Dar noi, în interiorul partidului nu punem presiune, pentru că suntem Partidul Național Liberal. Opțiunea mea în continuare este aceeași. Eu nu mă schimb. Îmi țin cuvântul până la sfârșit, așa cum v-am învățat de când am intrat în politică. Ceea ce am spus, aia am făcut.

Sunt foarte multe filiale din țară în care au trecut ambele moțiuni.

Delegații la Congresul din 25 septembrie i-am selectat pe criterii de performanță: primari, viceprimari, apoi după rezultatele obținute în fiecare filială din județ și din municipiu, au primit o normă de reprezentare adecvată cu scorul obținut”.

Precizăm că atunci când a fost prezentată moțiunea lui Ludovic Orban în cadrul CDJ Brăila, la finele lunii august, au fost 52 de voturi „pentru” și 2 „împotrivă”.

Președintele Popa a explicat că și atunci, ca și acum, membrii CDJ au votat așa cum au dorit, nu li s-a impus nimic: ”Am lăsat liber votul. Și domnul Cîțu este premierul nostru în funcție. Mulți cred că vor avea nevoie în viitorul apropiat de susținerea dumnealui pentru dezvoltarea localităților. Nu a fost un vot controlat. A fost un vot clar. Fiecare și l-a asumat. Eu nu am spus nimănui cum să voteze. Dar dacă vreți să auziți, opțiunea mea rămâne aceeași.

Nu m-a surprins nimic. Amândoi sunt colegii noștri și e normal. Cum am spus, după 25 septembrie vom rămâne împreună. Amândoi sunt doi buni lideri. Opțiunea mea în prima fază a fost Ludovic Orban și i-am promis domnului președinte Orban că îl susțin, dinainte ca domnul Florin Cîțu să își anunțe candidatura. Iar dumneavoastră știți foarte bine că eu țin foarte mult la cuvântul meu”.

Alexandru Popa a mai precizat că intenționează să candideze pentru o funcție de conducere la Consiliului Național din 26 septembrie (când se vor alege restul membrilor din conducerea PNL).

PNL Brăila va avea 67 de delegați la Congresul PNL.