Vot la CJ Brăila: „De ce se transformă la Spitalul Județean postul de îngrijitoare de curățenie în referent la Serviciul Juridic?” „O să primiți răspuns zilele următoare” „Păi noi votăm acum!”

Consiliul Județean Brăila a aprobat astăzi organigrama și statul de funcții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila.

Noua structură propusă de conducerea spitalului cuprinde același număr de posturi, respectiv 2338, din care 73 sunt funcții de conducere și 2.265 sunt funcții de execuție.

Ceea ce a propus conducerea spitalului au fost câteva modificări ale structurii organizatorice, prin promovarea a două posturi de personal tehnic-administrativ (un liftier și un garderobier) și transformarea a 7 posturi vacante, după cum urmează:

*1 post de asistent medical laborator PL PR în post de asistent medical PL – Serviciul Anatomie Patologică

*1 post medic primar în medic specialist la Compartimentul ATI III

*2 posturi medic primar în medic rezident anul V la Compartimentul ATI III

*1 post de îngrijitoare de curățenie secția Pediatrie în referent de specialitate II la Serviciul SMC – Juridic – Patriarhal

*1 post de statistician PR Serviciul RUNOS – Relații  cu publicul în statistician în cadrul Serviciului Evaluare și statistica medicală

*1 post de muncitor I/ fochist la serviciul Tehnic în muncitor III/ instalator

Consilierul județean Marian Sîrbu (PNL) a întrebat dacă este vreun reprezentant al conducerii Spitalului Clinic Județean în sală – așa cum s-a întâmplat ani de zile, când reprezentanții conducerilor instituțiilor și societăților din subordinea CJ sau ai celor care erau vizate de vreun proiect de hotărâre aflat pe ordinea de azi erau prezenți în sală, pentru a răspunde eventualelor întrebări ale consilierilor. De această dată nu a fost nimeni care să reprezinte Spitalul Clinic Județean.

Sârbu a mai întrebat care este motivul pentru care se renunță la un post de îngrijitoare de curățenie, acesta fiind transformat în referent de specialitate la Serviciul Juridic, în condițiile în care în ultimii ani au fost nenumărate nemulțumirile exprimate pe rețelele de socializare de pacienți și aparținători, cu privire la faptul că nu este curățenie din spital.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), a spus: „Ok, o să vă răspundă reprezentantul spitalului în scris.”

„Când?”

„Noi continuăm!”

„Păi nu, domnule președinte, că noi trebuie să votăm astăzi.”

„Votați ce vreți dvs,”, a continuat Chiriac cu aroganța specifică a celui care având majoritatea în Consiliu, face ce vrea mușchii lui și nu consideră necesar să dea explicații.

Asta în condițiile în care legea prevede că orice consilier județean are dreptul să pună întrebări legate de proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi și are dreptul să primească răspunsuri. Dar la Brăila Chiriac face legea în CJ, fiindcă are o majoritate care votează cuminte orice i se cere să voteze.

„Nu «votați ce vreți dvs”, trebuie să avem lămuriri, domnule președinte!”, a mai spus Sîrbu.

„Am înțeles. O să aveți lămuririle în timp util. Sunt și alte intervenții la acest proiect?”, a replicat Chiriac, care pare să nu înțeleagă conceptul „în timp util”, în condițiile în care votul asupra acestui proiect de hotărâre s-a dat câteva zeci de secunde mai târziu.

„Păi da…”, a continuat Sîrbu.

„De ce n-ați întrebat la comisie reprezentantul spitalului?”

„Reprezentantul spitalului trebuie să fie în ședință!”

„Nu; dar la comisie de ce n-ați întrebat? Bun. Ați terminat?”

„Nu, n-am termninat. Reprezentanții tuturor celor care au interes trebuie să fie prezenți aici, trebuie să răspundă întrebărilor consilierilor. Dacă eu îl chemam la comisie când ajungea? Niciodată! Este o lipsă de respect față de noi toți să nu vină cineva din partea spitalului”.

Proiectul s-a aprobat cu votul majorității PSD+AUR, iar consilierul liberal urmează să primească răspuns „în timp util” la întrebarea sa privind proiectul de hotărâre care oricum s-a aprobat azi.

Cel mai probabil faptul că în ultima perioadă nu mai participă la ședințe directorii unor instituții subordonate CJ sau vizate de proiectele de hotărâre supuse dezbaterii nu este deloc întâmplător: în acest fel, consilierii liberali pun întrebări în gol, fiindcă nu are cine să le răspundă, consilierii liberalii (și implicit presa și brăilenii) nu află informațiile de interes public care ar putea fi unele care nu dau bine pentru PSD, iar proiectele de hotărâre sunt aprobate pe bandă rulantă de frăția PSD+AUR.

Practic, președintele PSD Brăila, Iulian Chiriac, face tot ce poate pentru a institui un blocaj informațional pentru liberali și pentru presa care îndrăznește să critice reprezentanții de frunte ai PSD care ocupă funcții în administrația locală.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns