Vreti sa fiti presedinti ai birourilor electorale la sectiile de votare?

alegeri-europarlamentare-vot

In perioada 8 – 23 septembrie 2014 se fac inscrieri pe listele cu persoanele care sunt interesate sa fie desemnate presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare, sau loctiitori ai acestora. Inscrierile se pot face fie la Prefectura judetului Braila, unde se va intocmi lista persoanelor cu pregatire juridica care doresc sa participe la scrutinul electoral, fie la primariile din judet, care vor intocmi “lista persoanelor care se bucura de o reputatie buna in localitate” si care doresc sa fie presedinte sau loctiitor de presedinte de birou electoral al sectiei de votare.

Potrivit legii, cererea scrisa trebuie insotita de declaratia pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor legale, si anume ca persoana in cauza nu are apartenenta politica si nu este candidat,  precum si ca nu este sot, sotie sau ruda pana la gradul al doilea, inclusiv, cu niciunul dintre candidati. Formularele tip pentru cererea de inscriere si declaratia pe propria raspundere se gasesc la institutiile care intocmesc listele in cauza.

Persoanele care doresc sa se inscrie si nu au mai avut calitatea de presedinte al unui birou electoral al sectiei de votare, sau loctiitor al acestuia, trebuie sa participe la o instruire ce va fi organizata de Autoritatea Electorala Permanenta, in perioada 29.09 -2.10.2014.

Persoanele care se incadreaza in aceasta categorie vor fi convocate telefonic (SMS) pentru instruire.