Zece milioane lei, pentru reabilitarea Caii Calarasilor si a Soselei Buzaului

P1070434

Dupa ce, intr-un trecut nu prea indepartat, orasul a fost rascolit de lucrarile realizate pe cateva artere principale, care au dat mari batai de cap soferilor, Primaria anunta demararea unor alte doua proiecte de amploare, de acest gen. De aceasta data, este vorba despre reabilitarea intrarilor in municipiu, ce se va finanta din fonduri guvernamentale, pe Ordonanta 28, pe capitolul “Regenerare urbana”. Mai exact, este vorba despre deschiderea a doua noi santiere de lucru, pe Calea Calarasilor si Soseaua Buzaului.

“Ne-am propus sa reabilitam intrarile in municipiu si a aparut o oportunitate pe Ordonanta 28, in care exista un capitol numit <<Regenerare urbana>> si noi am insistat – si cred ca suntem printre putinele orase – sa ni se spuna ce inseamna regenerare urbana. Pe raspunsurile mai mult sau mai putin clare pe care le-am primit, am intrat cu aceste doua proiecte si au fost aprobate cele doua finantari. Am dat drumul la licitatii, o sa vedem cine se prezinta si vom adjudeca pe pretul cel mai mic. Daca licitatiile se vor desfasura si se vor adjudeca in acelasi timp, atunci vom intra in lucru pe segmente de strada, adica pe cate un sens de mers. Daca ele insa se vor decala, urmare a unor proceduri gen contestatii, atunci vom putea intra mai mult pe o strada, deviind traficul pe cealalta. Valoarea totala a proiectelor este de circa 10 milioane de lei, din care bugetul local acopera in jur de 2,5 milioane lei. Lucrarile vor dura circa 11 luni”, a explicat primarul Brailei, Aurel Simionescu.

Cat despre nemultumirile exprimate deja in spatiul public, cu privire la faptul ca iar se va rascoli orasul si iarasi circulatia auto va fi un adevarat haos, Simionescu a comentat: “Da, vrem sa facem omleta fara sa spargem ouale…”.