Ziarista Armanda Filipine și-a serbat astăzi ziua de naștere prin vernisajul unei expoziții personale

Al doilea an în care și-a serbat ziua de naștere într-un mod inedit, prin vernisajul unei foto-expoziții personale, intitulată „Ferestre” – este vorba despre ziarista Armanda Filipine.

Ca și anul trecut, pe 19 decembrie, ea și-a marcat ziua de naștere într-un cadru artistic, la Galeria Violon D’Ingres a Centrului de Creație Brăila, unde a prezentat o serie de fotografii însoțite de versuri care dădeau sensuri mai profunde imaginilor cu ferestre dintre cele mai diverse, ce totuși ceva în comun: frumusețea detaliilor, care genera frumusețea ansamblului.

Printre prietenii care i-au fost alături sărbătoritei și care i-au apreciat lucrările s-au aflat prof. Marilena Ioanid, artist plastic:

Daniela și Gheorghe  Antonescu

Artistul plastic Gheorghe Mosorescu

Armanda Filipine a mulțumit celor prezenți și a punctat: „Ferestrele, chiar dacă sunt închise, pot fi deschise. În mintea noastră, în ochii noștri, în sufletul nostru, în imaginație. Tot ce e aici sunt sugestii și așa cum foarte bine a spus domnul Mosorescu, de multe ori, toate frumusețile astea ne sunt în ochi și în același timp, parcă n-ar fi. Trecem pe lângă ele și nu le mai băgăm în seamă.

Mai e un lucru pe care vreau să vi-l sugerez, să vă rog să-l faceți: lăsați-vă timp să visați, chiar și în fața unei imagini care e întoarsă, chiar și în fața unor fluturi care pot să pară kitch, chiar și în fața unor ochiuri de fereastră care nu sunt ferestre”.

Cu acest prilej, directorul Centrului de Creație, Alina Sulicu, i-a oferit sărbătoritei o diplomă de excelență pentru activitatea sa în domeniul culturii.

La mulți ani, Armanda Filipine!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns