Zilele aniversare Fănuș Neagu

La 91 de ani de la naștere, prozatorul, dramaturgul și scenaristul brăilean Fănuș Neagu va fi omagiat printr-o serie de întâlniri cu scriitorii și prietenii fănușieni, precum și o vizită la Casa Memorială a acestuia din comuna Gradiștea.

Astăzi, 4 aprilie, începând cu ora 13.00, Școala ”Fănuș Neagu” din municipiul Brăila va găzdui întâlnirea copiilor cu scriitorul Marian Coman, iar mâine, de la ora 16.00, la aceeași unitate de învățământ, scriitorii Viorel Coman, Valentin Popa, Vasile Datcu și Nicolae Grigore Mărășanu vor prezenta cartea ”Izma sălbatică: Carte cu și despre Fănuș Neagu”.

”Inspirată îndeosebi de lumea țărănească, dar și de exotica ambianță portuară dunăreană, nuvelistica lui Neagu narează întâmplări neobișnuite și comice, portretizează oameni suciți, trăsniți, dar încântători și pitorești”, notează Dumitru Micu în “Dicționarul scriitorilor români”.

Înzestrat cu un talent de excepție, opera sa formează o saga a Brăilei natale, a Bărăganului și a sud-estului românesc, de aceea brăilenii îi onorează memoria în fiecare an. Așa cum spunea academicianul Eugen Simion, ”Fănuș Neagu a fost un noroc al limbii române. Agrea spectacolul vieții și a fost un fenomen, în felul lui”.

„Zilele aniversare Fănuș Neagu” sunt organizate de Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, în parteneriat cu Școala Gimnazială “Fănuș Neagu”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns