Ziua Instituției Prefectului va fi marcată la Brăila prin exerciții demonstrative ale Jandarmeriei, o prezentare de tehnică militară, programe artistice și o Caravană a Prefecturii

La Brăila se va marca și în acest an Ziua Instituției Prefectului – sărbătorită pe 2 Aprilie – printr-un program care se dorește a fi unul atractiv pentru public. De această dată prefectul Iulian Timofei are în vedere un program de activități derulate pe mai multe zile, care „este menit să reamintească întregii comunități că administrația publică este în slujba cetățenilor”.

Astfel, duminică, 2 Aprilie, pe platoul din fața Palatului Administrativ, precum și în incinta clădirii, echipe ale Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea”, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Centrului Militar Județean, Garnizoanei Brăila, Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte, precum și Poliției Locale vor amenaja standuri de prezentare a activităților curente, precum și a echipamentelor și tehnicilor din dotare.

Agenda evenimentului din data de 2 Aprilie cuprinde turul instituției, vizitarea biroului prefectului județului Brăila, precum și a sălilor în care se desfășoară ședințele de lucru. De asemenea, vor fi susținute exerciții demonstrative de către Jandarmeria Brăila, dar și o prezentare a tehnicii militare aparținând structurilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale. În plus, participanții la eveniment vor putea urmări programe artistice susținute de ansambluri etnofolclorice, precum și un scurt program artistic susținut de Fanfara Militară a Garnizoanei Brăila.

În aceeași zi echipa Instituției Prefectului Județul Brăila va participa la o acțiune de plantare de copaci pe raza municipiului Brăila.

În plus, în zilele de 28 și 30 martie se va derula și o Caravană a Prefecturii în orașul Însurăței și comunele Vădeni, Cazasu și Tichilești, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea”, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Centrului Militar Județean. Fiecare dintre instituții va prezenta elevilor din clasele V – VIII informații referitoare la propriile activități preventiv-educative.