„Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice”, sarbatorita pe 1 Octombrie in caminele de batrani din Braila

elder-abuse-awareness-day

Brailenii gazduiti in caminele de batrani ale municipalitatii vor avea parte de programe speciale pe 1 Octombrie, cand se sarbatoreste „Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice”.

Astfel, la Caminul pentru persoane varstnice “Lacu Sarat” va fi organizata o  masa festiva si vor fi prezentate  programe artistice sustinute de elevii Scolii de Arte „Vespasian Lungu”, formatia „Rubin” si Gore Belanschi. De asemenea, unii dintre varstnici vor pleca intr-o  excursie la Manastirea Maxineni, iar altii vor vizita sectia de etnografie a Muzeului Brailei „Carol I”. In plus, toti asistatii vor primi flori si prajituri, din partea Primariei Braila.

La Caminul pentru persoane varstnice “Sf. Apostoli Petru si Pavel” va fi organizata o  masa festiva si se vor desfasura activitati cultural-artistice, intalniri intre persoanele gazduite in camin si membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, ai Fundatiei “Pro Homini” si ai Uniunii Judetene a Pensionarilor Braila. In plus, vor fi organizate concursuri de table, rummy si mini-biliard, iar artistii Casei de Cultura a Municipiului Braila le vor oferi varstnicilor un program artistic de muzica populara. Ziua se va incheia printr-o serata dansanta, la un restaurant din Braila.

Si Centrul de Asistenta Paliativa “Sf. Maria” va organiza pentru beneficiarii centrului o masa festiva, activitati artistice in colaborare cu elevii Scolii Gimnaziale Vadeni si cu Fundatia “Surorile Clarise ale Sfantului Sacrament”, precum si alte diverse activitati recreative.

Pe de alta parte, vineri, 2 octombrie,  Primaria Braila va oferi unor membri ai asociatiilor de pensionari locale, precum si unor persoane asistate din caminele pentru varstnici, o plimbare gratuita pe Dunare, cu Nava „Lacu Sarat”.