Ziua Pompierului din România, marcată astăzi la ISU „Dunărea” Brăila

ISU „Dunărea” Brăila a sărbătorit astăzi Ziua Pompierului din România – anul acesta, pe 13 septembrie se împlinesc 175 ani de la memorabila Bătălie din Dealu Spirii, în care 166 ostași pompieri, conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, au luptat eroic împotriva celor aproape 6.000 soldați ai oștirii otomane.

Pentru a cinsti acest moment istoric, astăzi la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila a avut loc o ceremonie militară și o slujbă religioasă.

Pentru profesionalism și rezultate deosebite obținute în activitate au fost avansați în gradul următor înaintea împlinirii termenului minim în grad trei ofițeri și trei subofițeri. De asemenea pentru rezultate deosebite în activitate au fost citați prin  ordin de zi pe unitate 65 ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați profesioniști.

Cu același prilej, între orele 10.00 – 14.00, porțile ISU „Dunărea” au fost deschise, pompierii brăileni pregătind pentru cei în slujba cărora se află, o serie de activități specifice armei nobile pe care o reprezintă. Au fost organizate puncte de informare preventivă, unde au fost distribuite materiale cu recomandări specifice, iar vizitatorii au putut viziona tehnica din dotarea subunităților de intervenție, au fost informați despre riscurile specifice județului nostru și modul de comportare în diferite situații de urgență.

De asemenea, la Cimitirul Sfântul Constantin din municipiu a fost depusă o coroană la mormântul eroului pompier locotenent major post mortem Ioan Martac și flori la mormintele foștilor colegi pompieri plecați spre cele veșnice.