Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Brăila – o zi de neuitat pentru câteva sute de copii

Zi de neuitat pentru câteva sute de copii care au vizitat astăzi sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila, unde s-a organizat o Zi a Porților Deschise. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Jandarmeriei, care se sărbătorește în fiecare an pe 3 Aprilie.

Copiilor le-au fost prezentate tehnica și armamentul din dotarea Jandarmeriei, uniformele, echipamentele specifice misiunilor, pe categorii, precum și autospecialele folosite la intervenții.

Prima mare bucurie a copiilor a fost aceea că au putut urca în mașinile Jandarmeriei și au putut folosi toate semnalele sonore posibile.

Mai apoi, instructorii de arte marțiale ai Jandarmeriei Brăila au prezentat diverse exerciții de autoapărare și nu numai:


Au urmat o serie de exerciții de disciplinizare și de prindere executate cu câini, între care îi amintim pe Fedor, câinele de nota 10 al Jandarmeriei Brăila și Lord, tot din categoria întâi de performanță.


Cea mai palpitantă pentru cei mici a fost însă simularea unui atac armat asupra unui autoturism, cu intervenția echipajului de jandarmi: