1-10 DECEMBRIE, PARCAREA PALATULUI ADMINISTRATIV – TARGUL DE IARNA

In perioada 1-10 decembrie, in municipiul Braila va avea loc cea de a II-a editie a Targului de Iarna, care se va desfasura in parcarea Palatului Administrativ. Manifestarea va reuni mestesugari din toate colturile tarii, formatii, ansambluri si artisti de muzica populara din Olt, Sighetu Marmatiei, Vatra Dornei, Dorohoi, Oradea, Vaslui, Moreni-Dambovita, dar si 15 formatii din judetul nostru. De asemenea, Ansamblul ”Bastina” Straseni, Republica Moldova si Ansamblul profesionist de muzica si dans popular „Izvorasul” al Palatului Culturii „Nicolae Botgros” din Cahul sunt invitate la Targul de Iarna.

Astfel, in Piata Independentei vor avea loc spectacole de muzica populara sustinute de Muzica Militara a Garnizoanei Braila, Elena Sima, Maria Ciocan, Marta Oprea, Ansamblul ”Plaiurile Samburesti” Olt, Ansamblul ”Mugurelul” Sighetu Marmatiei, Ansamblul ”Plaiurile Dornei” Vatra Dornei, Ansamblul ”Margineanca” Dorohoi, Ansamblul ”Ilioara” Oradea, Ansamblul ”Obarsii Negrestene” Vaslui, Grupul “ Art canto Morena” Moreni, Ansamblul ”Museteanca” din Insuratei, Ansamblul ”Ca pe Bala” din  Tufesti, Grupul Vocal ”Flori de Camp” din Jirlau, Grupul Vocal ”Nectar”  din Viziru, Ansamblul Parohiei ”Doicesti” si Ansamblul Parohiei ”Radu Voda”  Baraganu. In plus, atat de Ziua Nationala a Romaniei, cat si pe 2 decembrie, vor avea loc parade ale portului popular pe principalele strazi din municipiu.

Odata cu deschiderea Targul de Iarna se vor aprinde si luminile de sarbatoare in intreg orasul, iar pe 17 decembrie, cu ocazia venirii lui Mos Craciun, insotit de alaiul sau de personaje din povesti, se vor aprinde luminile si in Parcul Monument.