Președintele PNL Brăila, Alexandru Popa: PSD-iștii din PNL s-au automarginalizat, nu i-am marginalizat eu. Ei știu că nu merge cu mine. La mine merge doar cu corectitudine

„Toți cei care au fost aleși în luna iulie în funcții de conducere în PNL Brăila, precum și consilierii locali și județeni trebuie să pună osul la treabă, fiindcă discutăm despre o nouă construcție a organizației, pe baze noi. Cine nu muncește pentru partid se va elimina singur în următorii 3 ani” – este ceea ce spune noul președinte PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

Acesta este pus pe fapte mari și vrea să facă schimbări radicale în interiorul PNL Brăila, fiindcă în opinia sa, vechea conducere a fost una nocivă pentru organizație din multe puncte de vedere.

Popa declară că dacă se va considera necesar, se va ajunge până la sancțiuni în cazul celor care au funcții de conducere, dar nu se implică în activitatea politică încă de pe acum: „Vreau să se înțeleagă foarte clar: nu eu voi lua decizia aplicării unor sancțiuni, ci conducerea PNL Brăila. Avem un Birou Politic Municipal și un Birou Politic Județean, iar eu, ca președinte, voi duce la îndeplinire hotărârile acestora. Eu nu vreau să iau decizii pe persoană fizică; dacă în BPM și BPJ se va hotărî că e nevoie de sancțiuni, se vor da sancțiuni.

Vă spun că toți cei care au funcții de conducere, precum și consilierii locali vor pune osul la muncă; funcțiile acestea nu sunt doar așa, de formă. Probabil că în următorii 3 ani va fi o selecție naturală, se va vedea cine vrea să muncească pentru partid și cine nu vrea. Iar activitatea fiecărui liberal care va răspunde de o comună sau de o zonă din municipiu va fi verificată chiar de mine. Mă voi ocupa personal de aceste lucruri, ca să mă asigur că lucrurile merg bine și că la alegerile locale din 2024 vom avea rezultatele dorite”.

Popa a mai spus că rămâne valabil obiectivul său legat de marginalizarea PSD-iștilor din PNL Brăila: „Clar, rămâne valabil! Pentru asta am candidat la președinția PNL Brăila, pentru că dacă eu simțeam că vechea conducere era una sănătoasă și nu una nocivă, nu intram în această competiție internă. Eu am candidat doar pentru că m-au îndemnat colegii mei și am avut convingerea că voi reuși să schimb ceva.

Și s-au făcut pași în această direcție, pentru că PSD-iștii din PNL s-au automarginalizat, nu i-am marginalizat eu. Ei știu că nu merge cu mine. La mine merge doar cu corectitudine. Eu sunt un om de cuvânt și cine nu are cuvânt (nu în ceea ce mă privește, ci în ceea ce privește activitatea politică pe care o desfășurăm la partid) nu este binevenit în echipa mea”.

Popa, despre posibila retragere a sprijinului politic pentru Cătălin Boboc pentru funcția de secretar de stat: Dacă era după mine, știți deja răspunsul. Vreau să mă consult cu primarii, să luăm o decizie împreună

„Cătălin Boboc m-a sunat și m-a felicitat pentru că am fost ales președinte. M-a întrebat dacă am ceva personal cu el. Eu nu am nimic personal cu el, este colegul meu, dar în planul meu de viitor el nu a intrat” – este ceea ce ne-a declarat noul președinte PNL Brăila, Alexandru Popa, când a fost întrebat dacă după alegerile interne a mai avut vreo discuție cu fostul președinte interimar, Cătălin Boboc.

În contextul în care înainte de Conferința Județeană a PNL Brăila atât el, cât și alți lideri liberali locali au declarat că în opinia lor ar fi potrivită retragerea sprijinului politic pentru Cătălin Boboc, în ceea ce privește funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii, l-am întrebat pe Popa dacă acum, când organizația liberală are o conducere aleasă, se va lua în discuție subiectul amintit.

Popa a declarat: „Acestea sunt chestiuni pe care o să le discutăm între colegi înainte de a ajunge să le discutăm la modul oficial, într-o ședință a conducerii PNL Brăila. Vreau să am o discuție serioasă cu primarii, pentru că ei sunt un suport serios pentru partid la ora actuală și apoi o să vedem ce vom face în continuare.

Dacă era doar după mine, știți deja răspunsul. Dar nu vreau să fiu un președinte care ia decizii de unul singur; o să mă consult cu colegii și o să luăm decizia împreună. Pentru că postul de secretar de stat nu este al lui Cătălin Boboc pe persoană fizică, așa cum nici funcția de președinte PNL Brăila nu este al lui Alexandru Popa pe persoană fizică, ci este vorba despre un post și respectiv o funcție în care am ajuns prin munca și voința colegilor noștri. Eu am ajuns deputat și Cătălin Boboc a ajuns secretar de stat pe baza muncii întregii organizații, nu doar a muncii noastre”.

Chestionat dacă se va lua o decizie în privința menținerii sau retragerii sprijinului politic pentru Boboc până la Congresul PNL din septembrie, președintele liberal a spus: „ Trebuie să discut cu colegii mei primari și o să vedem”.

Deputatul Niță: Faptul că ministrul Agriculturii a cerut bani la rectificare pentru plata ajutoarelor pentru secetă aferente anului 2020 nu înseamnă nimic. Să ne anunțe că se plătesc banii ar însemna ceva!

„Faptul că ministrul Agriculturii a cerut bani la rectificarea bugetară din august pentru plata ajutoarelor pentru secetă aferente anului 2020 nu înseamnă nimic. Fermierii nu sunt interesați de faptul că a cerut ministrul Oros banii respectivi, ei vor să li se spună că au fost alocați banii și când începe plata acestor ajutoare” – este comentariul  deputatului brăilean Nicu Niță (PSD) după ce ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că a cerut suma de 1,8 miliarde de lei de la Ministerul Finanțelor pentru plata pagubelor culturilor înființate în primăvara anului 2020 afectate de seceta pedologică.

Niță, care este el însuși fermier, spune că la rectificare cam toate ministerele cer sume suplimentare, însă asta nu înseamnă că le și primesc: „Suntem sătui să ne anunțe cu surle și trâmbițe că se vor aloca bani și apoi să se anunțe ca pe o mare victorie că s-a cerut alocarea unor bani și să treacă lunile și apoi să treacă și anul și banii respectivi să nu mai vină. Cine îi mai crede, când s-au tot lăudat cu plata ajutoarelor pentru secetă aferente anului 2020, dar am trecut de jumătatea anului 2021 și banii tot nu s-au primit?

Nu nu s-au plătit nici acum banii pentru despăgubirile pentru secetă din 2020, nu s-au dat nici banii pentru ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură.

Pe de altă parte, ce să vă mai spun? Prețurile legumelor au scăzut atât de mult, încât legumicultorii de la Matca au ajuns să le arunce la groapa de gunoi. Vin samsarii și le dau 1 leu pentru un kilogramul de roșii și apoi le vând cu 7-8 lei/kg…

Guvernanții își bat joc de agricultori și își bat joc de agricultura țării, lucru care ne afectează pe toți”, a mai spus Niță.

Precizăm că fermierii au primit în 2020 banii pentru despăgubirile aferente culturilor de toamnă (înființate în 2019) dar nu și pentru culturile de primăvară din 2020. Potrivit informațiilor oficiale prezentate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este vorba despre circa 1,2 milioane hectare care au fost afectate de secetă în 2020 și pentru care s-a promis că se vor plăti despăgubiri.

Deputatul Niță: Având în vedere criza de forță de muncă din agricultură, nu e de mirare că fermierii români au ajuns să-și aducă muncitori din Africa

După patronii din industrie care au început să-și aducă muncitori din străinătate, pentru a le funcționa afacerile, se pare că și în agricultură se întâmplă același lucru: fiindcă nu a găsit în România oameni dispuși să lucreze pământul, fermierul Ion Olteanu Constantin din județul Giurgiu și-a adus muncitori din Africa.

L-am întrebat pe deputatul Nicu Niță (PSD), care este el însuși fermier, cum vede această situație.

„Este deja cunoscut faptul că agricultorii întâmpină probleme în a găsi oameni care să lucreze terenurile; se întâmplă de ani de zile asta. Și în agricultură, ca și în alte sectoare de activitate, există o criza a forței de muncă. Mulți români au plecat peste hotare, iar dintre cei care au rămas acasă, în mediul rural, cu greu reușești să găsești oameni care să fie dispuși să vină zi de zi la muncă, pe care să știi de te poți baza când ai nevoie. Vă dau un exemplu: pentru a rectifica porumbul de sămânță se lucrează de la 6 dimineața pâna la ora 12:00-13:00, se plătesc 1.500- 2000 lei/ lună, o bere, un pachet de țigări, mâncare zilnic și chiar și așa, foarte, foarte greu găsești oameni care să vină să lucreze.

În aceste condiții, nu e de mirare că și fermierii se orientează către cei muncitori veniți din străinătate, care chiar au chef de muncă și vor să câștige un ban”, ne-a declarat Niță.

29 iulie – 18 august, Galeria de Artă Brăila – Expoziția de pictura „TRILOGY” a artistului Roland Pangrati

În perioada 29 iulie – 18 august Galeria de Artă Brăila (Piața Traian nr. 2) găzduiește expoziția de pictură „TRILOGY” a artistului  Roland Pangrati.

“ «TRILOGY» reunește  trei expoziții: «ReSonance» (2019, România), «ReConnect» (2020, România) și «Reflection» (2020, Tokyo, Japonia) prezentate de Roland Pangrati în anii 2019 și 2020.

Lucrările prezentate sunt caracterizate de o expresie dinamică, frumoasă și delicată, folosind tehnici specifice stilului de pictură japonez. Roland Pangrati a elaborat stilul sau abstract expresionist folosind metode neconvenționale și materiale specifice.

Nihonga, stilul tradițional de pictură japoneză,  are o istorie îndelungată, mai lungă de 1000 de ani, iar materialele folosite în pictură sunt, de asemenea, materiale tradiționale japoneze. În general, picturile sunt făcute pe washi – hârtie japoneză, mătase, lemn, cu pigmenți minerali naturali și  Gofun, care este un alb special făcut din cochilie de stridie si se foloseste nikawa, care este un clei special, ca și adeziv pentru a suspenda la suprafața hârtiei washi particulele de pigmenți. De asemenea, sunt folosite metale cum ar fi aur, argint si cupru, care sunt efectiv încorporate în pictură.

Una din marile atracții ale acestui stil de pictură este frumusețea delicată creată de materialele naturale, care nu sunt ușor de manevrat și sunt necesare timp si rabdare pentru a putea lucra în aceste tehnici.

Lucrarile de artă realizate de Roland Pangrati exprimă frumusețe și sensibilitate, folosind tehnici elaborate. Îmi doresc să simțiți «diversitatea», «dezvoltarea», «interacțiunea», «speranța» și «energia» exprimate prin intermediul lucrarilor prezentate în expoziția «TRILOGY»”, declară Hiroko Narizuka, curatoarea expoziției.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 8:30 și 16:30.

Mihai Tudose: Ăștia care nu au aflat încă faptul că nu se spune „La mulți ani!” unei persoane decedate… ne conduc!!! Ăștia vor să implementeze „România Educată”… Analfabeți funcționali contemporani!

Europarlamentarul brăilean Mihai Tudose (PSD) este indignat de faptul că România a ajuns să fie condusă de niște „analfabeți funcționali” care le spun „La mulți ani!” morților. Tudose face referire la ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a postat pe o rețea de socializare un text în care îi ura „La mulți ani!” baronului  Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, care a murit în 1803.

Europarlamentarul social-democrat a comentat tot pe o rețea de socializare: „Când ești prost de mic… când te faci mare doar te joci!

O mai țineți minte pe «doamna» care avea dificultăți majore în a-și aduce aminte ce vârstă are? Oscilând între 27 și aproape 40…

Dar pe autoarea lu’ «să-nu-ne-culcăm-vii-și-să-ne-trezim-morți»?

Daaaaaa! Raluuuuca Turcan!!! Noul val PNL!

Lovește din nou: îi urează la mulți ani baronului von Brukenthal! Faptul că omu’ a murit acum peste 200 de ani este doar un amănunt…

Această diafană ființă este colegă de coaliție cu Bulai de pe la USR PLUȘ. Ăla care-i ura la mulți ani lui Mihai. Mihai Eminescu…

Ăștia care nu au aflat încă faptul că nu se spune la mulți ani unei persoane decedate… ne conduc!!!

Ăștia vor să implementeze «România Educată»…

Singura problemă cu acești analfabeți funcționali contemporani nu o reprezintă numărul lor! Ci faptul că sunt foarte bine «împrăștiați», în așa fel, încât indiferent ce vrei sa faci… dai de unu’!!!

Ține-o așa, Ralu! Nu ceda! Reformați și PNL! Luați puterea! Impuneți-vă adevărurile: la mulți ani la deces și veșnică pomenire la naștere!

E plină lumea de oameni răi… dar nu te lăsa, arată-ne cât de des poți că acolo este locul tău, la guvernare!!!

Odihnească-ne-n pace pe noi ceilalți…..

P.S. Tocmai a anunțat și Barna că reformele promise în campanie se amână până după Congresul PNL!!!!

O nouă confirmare a vorbei străvechi: mama proștilor e mereu gravidă!

Mă rog, la ei se poate și tatăl…”.

Canciu: Aud tot felul de filosofi care spun că mizeria din Brăila este cauzată de lipsa educației. Educația se poate face oricând omului, prin multe mijloace, inclusiv prin coerciție

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, consideră că firma de salubritate ECO SA, al cărei acționar este Consiliul Local Municipal, „toacă banii fără nicio eficiență”.

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare Canciu scrie că le dă parțial dreptate „filosofilor” care spun că mizeria din Brăila este cauzată de lipsa educației, precizând însă că în opinia sa, administrația publică are o parte importantă din vină, pentru că „lasă totul la voia întâmplării”: „Aud tot felul de filosofi care spun că mizeria din Brăila este cauzată de lipsa educației și de aici întreaga fatalitate. Până la un punct așa este. Ce nu înțeleg aceștia este ca educația se poate face oricând omului, prin multe mijloace, inclusiv prin coerciție. Dar când tu, administrație, lași totul la voia întâmplării, ce ne mai miră realitatea crudă.

N-am să uit… Eram la Barcelona, în Montjïuc, și am văzut un tip care spăla coșurile de gunoi cu o pompă cu presiune la fel ca pe mașini. Cu asta se ocupa el, cu siguranță, era angajat de primărie să facă acest serviciu. Rezultatul? Coșuri de gunoi curate și funcționale, dar și o formă de educație pentru barcelonezi, pentru turiști etc.

La Brăila există o firmă de salubritate al cărei principal acționar este Primăria, care toacă banii fără nicio eficiență, într-o realitate ruptă de Europa anului 2021”.

Amintim că la nivelul municipiului Brăila serviciile de salubrizare sunt realizate de trei operatori: firmele “Braicata” și RER (care sunt private) și “Eco” SA, ce aparține Consiliului Local Municipal.

Directorul SGA Brăila, Laura Liliana Satnoianu: Nu s-au constatat cantități importante de deșeuri în albiile minore și majore ale cursurilor de apă din județ; doar mici acumulări de deșeuri menajere depozitate în zona dig-mal a fluviului Dunărea

„Nu s-au constatat cantități importante de deșeuri în albiile minore și majore ale cursurilor de apă, doar mici acumulări de deșeuri menajere depozitate în zona dig-mal a fluviului Dunărea, pe teritoriul localităților Chiscani, Mărașu, Stăncuța și Brăila, pentru care au fost organizate operațiuni de salubrizare imediată. Nu s-au constatat depozite de material lemnos în albiile cursurilor de apă” – sunt informațiile prezentate într-un raport întocmit de conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brăila privind acțiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari în 2021. Mai concret, este vorba în principal despre protejarea resurselor de apă împotriva oricărei forme de poluare, precum și păstrarea salubrității malurilor și albiilor cursurilor de apă.

Verificările reprezentanților SGA Brăila au vizat 44 de unități administrativ-teritoriale de pe raza județului, dintre care 28 riverane Dunării, Siretului, Buzăului și Călmățuiului.

În document se mai arată că „în cele mai multe localități șanțurile și rigolele de scurgere există în special pe străzile principale, dar prin contractele existente aflate în derulare se desfășoară în continuare lucrări pentru realizarea de șanturi și rigole betonate. Șanțurile și rigolele existente sunt, pe segmente incontinue, colmatate și în unele locuri nu sunt proiectate corespunzător, iar riveran anumitor sectoare de drum, acestea lipsesc”.

Directorul SGA Brăila, Laura Liliana Satnoianu, care semnează acest raport, mai spune că „nu s-au semnalat situații deosebite de către autoritățile publice locale, în privința existenței de depozite necotrolate de deșeuri”.

În urma controalelor amintite SGA Brăila nu a aplicat nicio sancțiune.

În primul semestru al acestui an ISU Dunărea Brăila a efectuat 4232 de acțiuni, dintre care 2338 au fost intervenții SMURD

În primele șase luni ale acestui an Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) „Dunărea” Brăila a realizat 92 de controale și a constatat 574 de nereguli privind prevenirea situațiilor de urgență. În urma acestor controale s-au aplicat 425 de sancțiuni contravenționale, din care 412 avertismente și 52 de amenzi, în valoare totală de 255.000 lei.

În ceea ce privește activitatea operativă a ISU Dunărea, în perioada menționată s-au realizat 4232 acțiuni, între care amintim: *2338 intervenții SMURD; * 124 intervenții pentru stingerea incendiilor; * 60 de intervenții  pentru asistența unor persoane; *13 intervenții în cazuri ce vizau protecția mediului.

Comparativ, în perioada similară a anului 2020, ISU Dunărea a efectuat 2942 de intervenții.

Echipajele SMURD din cadrul ISU Dunărea Brăila au acordt ajutor medical calificat unui număr de 2505 persoane adulte și 34 de copii.

În plus, în perioada amintită au fost monitorizate 2151 transporturi de deșeuri și substanțe periculoase și  75 de transporturi speciale ce au tranzitat zona de competență a ISU.

În primul semestru al acestui an încasările celor două birouri vamale brăilene au crescut cu peste 40%, comparativ cu perioada similară a anului trecut

În primele șase luni ale acestui an încasările făcute de cele două birouri vamale din Brăila au crescut cu peste 40%, comparativ cu perioada similară a anului trecut – este informația prezentată într-un raport privind activitatea Biroului Vamal de Frontieră Brăila și Biroului Vamal de Frontieră Zona Liberă Brăila.

Astfel, în primul semestru al anului 2021 valoarea totală a încasărilor realizate la cele două birouri vamale a fost de 61,14 milioane lei, în condițiile în care în perioada similară a anului trecut încasările totale au fost de 42,46 milioane lei (vezi foto).

În ceea ce privește sectorul poștă-vămuiri colete externe, în semestrul I al anului curent s-au emis 1225 de chitanțe vamale, fiind încasată suma de 67.598 lei, comparativ cu semestrul I al anului 2020, când s-au emis 963 de chitanțe vamale, fiind încasată suma totală de 49.153 lei.

În urma inspecțiilor fiscale realizate în primele șase luni ale acestui an AJFP Brăila a aplicat amenzi în valoare de 29.000 lei

La finele lunii iunie a acestui an la nivelul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Brăila erau înregistrați 115.596 contribuabili, după cum urmează: * 15.625 persoane juridice; * 7.329 persoane fizice care  desfășoară activități economice în mod independent; * 1725 persoane fizice care exercită profesii libere; 319 întreprinderi familiale; * 90.598 alți contribuali.

Potrivit unui raport prezentat de AJFP Brăila, la aceeași dată erau declarați inactivi un număr de 2970 contribuabili.

În primele șase luni ale acestui an AJFP Brăila a aplicat mai multe măsuri de sancționare pentru nedepunerea declarațiilor fiscale: * 2459 de notificări; *987 de avertismente; *136 de amenzi, în valoare totală de 108.700 lei.

Pe de altă parte, ca urmare a celor 166 de acțiuni de inspecție fiscală întreprinse la persoanele fizice și juridice, în perioada menționată s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 29.000 lei și s-au stabilit sume suplimentare de plată în valoare de 10.070.252 lei (9.072.840 lei pentru persoane juridice și 997.412 lei pentru persoane fizice).

Pentru evitarea înstrăinării bunurilor din patrimoniul contribuabililor persoane juridice și fizice sau a disponibilităților bănești s-au emis 5 decizii de instituire a măsurilor asiguratorii, în valoare de 2.647.037 lei.

27 iulie, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” – Lansarea cărții „Pe cuvânt de polițist”, semnate de Iulian Florin Goliță

Marți, 27 iulie, ora 16:30, în spațiul expozițional de la subsolul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila va avea loc lansarea cărții „Pe cuvânt de polițist”, semnate de Iulian Florin Goliță. Prezintă Marian Taifas, psiholog criminalist.

Aflat la pensie de puțin timp, polițistul Iulian Florin Goliță s-a îndreptat spre lumea scrisului, realizând pe parcursul câtorva ani un volum care cuprinde însemnări ale vieții de polițist, amintiri ce dezvăluie episoade mai puțin cunoscute ale activității oamenilor legii, unele amuzante, altele serioase, structurate sub forma unor mici povestioare, dar și în versuri. Încurajat de colegi și de cititorii de pe rețelele sociale și bazându-se pe talentul și pe vasta experiență profesională dobândită în anii în care a lucrat în diverse structuri ale poliției, Iulian Florin Goliță oferă publicului cititor o colecție de texte prin care se definește pe sine și relația dintre oamenii legii și comunitate.

“Eu am fost și voi fi mereu POLIȚIST. Dragii mei, nu vă promit că această cărțulie vă va schimba perspectiva asupra Vieții, a Creației, a Divinității ori a Genezei Universului, dar vă asigur că povestioarele sunt cât se poate de reale, sunt crâmpeie din viața unui polițist, și vesele, și triste, trăite de mine și de colegii mei și așternute ici-colea, în cele ce urmează, plus câteva pățanii din viața mea de zi cu zi, reale și-acelea.

Sunt realități din amintirile mele, așa cum mi-au venit în memorie. Așadar, vă voi purta în zigzag prin meseria ce-am iubit-o, prin viața mea și chiar prin imaginația mea, pe alocuri”, spune autorul.

Finanțări de peste 1,2 milioane lei acordate de CJ sportului brăilean

Consiliul Județean Brăila a aprobat în ședința sa de ieri finanțarea mai multor proiecte depuse de o serie de cluburi sau asociații sportive locale. Astfel, au fost aprobate următoarele finanțări:

*Programul sportiv „Fotbal, prezent și viitor -Faza a II-a” al Clubului Sportiv Viitorul Ianca – finanțare în valoare de 258.340, 20 lei;

*Programul sportiv „Renașterea voleiului brăilean de performanță” al Clubului Sportiv Sport Plus Brăila – finanțare în valoare de 167.539,13 lei;

*Programul sportiv „Dacia Unirea – Drumul spre performanță în fotbalul brăilean” al Asociației Fotbal Club Dacia Unirea Brăila – finanțare în valoare de 597.156,50 lei;

*Programul sportiv „Educație și sănătate prin bachet” al Clubului  Sportiv Cuza Pirates Brăila – finanțare în valoare de 234.144,46 lei.

Au mai depus proiecte ACS Hobby Auto-Sport Brăila („Promovarea sportului automobilistic de performanță brăilean pe plan național prin participări la campionatele FRAS, cu atragerea de noi participanți spre o echipă reprezentativă”) și Clubul Sportiv Vispo Brăila („Boxul, o tradiție pentru orașul Brăila”), dar comisia care a verificat proiectele respective a decis că acestea nu sunt eligibile.

Astăzi, în Parcul Monument – Evenimentul „Jandarm pentru o zi”

Astăzi, 23 iulie, începând cu ora 16:30, la rondoul din Parcul Monument va avea loc evenimentul „Jandarm pentru o zi”, în cadrul căruia publicul va putea interacționa cu jandarmii brăileni, pentru a afla informații privind activitatea de zi cu zi a acestora. De asemenea, vor fi prezentate celor interesați autospeciale și barca din dotarea unității, cât și tehnica de luptă. La acțiune va participa și Tuda, un ciobănesc german în vârstă de șase ani, cu specializarea patrulare – intervenție, care va prezenta o demonstrație de dresaj canin.

„Facem precizarea că evenimentul «Jandarm pentru o zi» face parte dintr-un program amplu al Școlii de Vară organizate de Forumul Tinerilor din România – Brăila, în cooperare cu Primăria Municipiului Brăila și suntem onorați să ne alăturăm acestui proiect, încă de la prima ediție. Până în momentul de față s-au desfășurat peste 100 de ateliere și cursuri diverse (Antreprenoriat, Dansuri, Dezvoltare Personală, Pictură, Canto, Limbi Străine, Sport, Educație Rutieră, Chimie, Istorie, etc), ce au implicat participarea a peste 2.000 de tineri. Programul a fost conceput pentru a stimula curiozitatea celor mici despre lume, dar și pentru a le oferi o experiență de neuitat”, se arată într-un comunicat dat publicității.

AJOFM Brăila pregătește o nouă Bursă a locurilor de muncă, ce va avea loc pe 5 august. Angajatorii interesați sunt rugați să comunice oferta de locuri de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila, în colaborare cu Primăria municipiului și Consiliul Județean organizează joi, 5 august, ora 9:00, acțiunea “Bursa locurilor de muncă”, la care sunt așteptați/așteptate să participe angajatori cu oferta de locuri de muncă vacante și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Evenimentul va avea loc în municipiul Brăila, la Sala Polivalentă „Danubius” din Parcul Monument.

Angajatorii care doresc să participe la această acțiune sunt rugați să comunice în scris oferta de locuri de muncă, completând formularul “Situația locurilor de muncă vacante“, anexa nr.1 A la ”Normele metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă” reglementate prin H.G. nr.174/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru transmiterea ofertei de loc de muncă și relații suplimentare, persoanele interesate se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila, cu sediul în municipiul Brăila, B-dul Dorobanților nr.603-605, e-mail: braila@anofm.gov.ro sau la tel./fax 0239/611386, tel.0239/612989, fax 0239/611519.

20 iulie, Casa de Cultură a Municipiului Brăila – Spectacol de muzică și poezie din lirica poetului Adrian Păunescu

Marți, 20 iulie, Casa de Cultură a Municipiului Brăila organizează un spectacol de muzică și poezie din lirica poetului Adrian Păunescu.

Manifestarea, care va fi una online, este intitulată „Și totuși…”, fiind un tribut adus poetului.

Poezii și cântece de dragoste consacrate vor fi recitate și interpretate de Ioana Axente, Ioana Tăbârcă, Denisa Preda, Andreea Bobotan, Adnana Vasile, membre ale grupului „Generații”, al Casei de Cultură a Municipiului Brăila.

Spectacolul pe poate fi urmărit pe site-ul și pe pagina de Facebook a Casei de Cultură a Municipiului Brăila, începând cu ora 21:00.