Eugen Tomac: Legea a fost votată în Senat. E nevoie doar de un vot în Camera Deputaților și pensiile speciale pentru parlamentari pot fi eliminate

„Este important să demontăm 3 minciuni pe care unele partide le promovează fără niciun fel de rușine în această perioadă, angajându-se că în următorul legislativ vor fi promovate trei inițiative parlamentare care sunt de interes pentru opinia publică” – este declarația făcută aseară de președintele PMP, Eugen Tomac, aflat în vizită electorală la Brăila.

Tomac a participat la o conferință de presă alăuri de Viorel Botea, candidatul PMP Brăila la Camera Deputaților și Doru Iorga, candidat la pentru Senat.

Una dintre „minciunile” vizate de liderul PMP se referă la pensiile speciale pentru politicieni, funcționari parlamentari „și alte categorii de privilegiați”, liderul PMP precizând că acestea pot fi eliminate doar prin vot în Parlament: „În prezent există o asemenea inițiativă legislativă propusă de PMP încă din 2018, iar anul trecut aceasta a fost adoptată de Senat. Deci nu este nevoie de niciun fel de promisiune pentru anul viitor, ci este nevoie de voință politică. Legea are nevoie doar de un vot în Camera Deputaților și pensiile speciale pentru parlamentari pot fi eliminate”.

Un al doilea subiect la care a făcut referire președintele PMP se referă la reducerea numărul de parlamentari la 300, care este tot o inițiativă a PMP.

A treia inițiativă despre care a vorbit Eugan Tomac este revenirea la alegerea primarilor în două tururi: „Această lege există în Parlament, este propusă de PMP, adoptată de Senat și de mai bine de un an de zile nimeni nu a dorit să facem un front comun pentru a adopta în plenul Camerei, nici atunci când existau teoretic șanse pentru a vota această lege și fără PSD, și fără UDMR”.

Drăghincescu: O rog public pe doamna manager să facă bine și să trimită rezultatele testelor COVID pacienților care fac acest test la Spitalul Județean Brăila și să nu mai pună bolnavii pe drumuri

Subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu, este nemulțumită de modul în care gestionează conducerea Spitalului Județean chestiunea legată de comunicarea rezultatelor testelor COVID, în contextul în care zilele trecute, spitalul a emis un comunicat de presă prin care solicita cetățenilor să nu mai sune la unitatea medicală amintită, pentru a cere astfel de rezultate.

Conducerea spitalului preciza în acel comunicat că „rezultatul (pozitiv sau negativ) este trimis printr-un SMS doar la pacient și pe e-mail la medicul de familie”.

Drăghincescu a comentat astăzi pe o rețea de socializare, pe această temă: „Poate că alte laboratoare nu mai trimit rezultatele la Spitalul Județean Brăila, dar laboratorul Spitalului Județean Brăila cu siguranță trimite rezultatele la Spitalul Județean Brăila. O rog public pe doamna manager să facă bine și să trimită rezultatele testelor COVID (pozitive și negative) pacienților care fac acest test la Spitalul Județean Brăila și să nu mai pună bolnavii pe drumuri cum s-a întâmplat zilele acestea, aducând ca argumente niște aberații, bolnavii negativi fiind plimbați de la Ana la Caiafa, unii bolnavi având nevoie de rezultatul negativ chiar în forma scrisă.

La câte teste se lucrează la Spitalul Județean nu cred că muncesc pe brânci, așa că pot tipari și rezultatul la 20 teste pe format de hârtie.

Întreb, de asemenea, cum sunt folosite cele 2 containere aduse de Prefectură la Spitalul Județean Brăila, pentru bolnavi sau pentru aparținători? Containerele au fost aduse pentru a ușura munca și aglomerația de la UPU, pentru BOLNAVI, nu ca loc de pauză pentru aparținători, așa îmi aduc aminte. Vă rog să nu mai umiliți bolnavii și nici colegii dvs de la UPU! Rolul și rostul unui manager al unei instituții publice (al unui SPITAL cu atât mai mult) este să rezolve problemele instituției în timp real, nu să creeze altele; ALTFEL, singura soluție este demisia”.

Subprefectul a mai scris: „Pun întrebări legitime despre acțiuni și activități ce trebuiau să aducă plus valoare stării de sănătate și confort bolnavilor care se prezintă la UPU și la spital.

Solicit, de asemenea, ca bolnavii și angajații UPU să fie respectați și să nu fie lăsați de izbeliște la greu.

În asemenea momente dificile se văd adevărații manageri. Acționați cu demnitate și profesionalism!”.

Consilierii PNL cer reducerea cu 50% a impozitului anual pe clădiri (pentru clădirile nerezidențiale) în municipiul Brăila, pentru durata stării de urgență și/sau alertă

„PNL Brăila solicită reducerea taxelor!” – este solicitarea liberalilor brăileni, adresată primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD) și consilierilor municipali PSD.

PNL Brăila anunță într-un comunicat de presă că „în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, consilierii locali ai Partidului Național Liberal consideră că autoritățile locale nu trebuie să stea pe margine și să constante problemele cu care se confruntă mediul economic.

În limita prevederilor legale, respectiv Ordonanța de Urgență nr. 181/2020, putem adopta soluții concrete pentru sprijinirea afacerilor, așa cum  s-a procedat în alte orașe din țară (Oradea, Timișoara, Cluj-Napoca, etc), de la care ne-am inspirit ca model de bune practici.

În acest sens, noi, consilierii liberali, am depus astăzi, 26 noiembrie, un proiect de hotărâre  privind acordarea, pentru durata stării de urgență/și sau alertă decretate în anul 2020, a unor facilități la plata impozitului anual pe clădiri sau a taxei lunare pe clădiri în Municipiul Brăila.

Concret, proiectul vizează reducerea cu 50% a impozitului anual pe clădiri, pentru clădirile nerezidențiale și scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosință, situate pe raza teritorială a Municipiului Brăila”.

Președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu, consilier municipal, a declarat: “Avem speranța că primarul Marian Dragomir va susține acest proiect, iar majoritatea PSD din Consiliul Local Municipal Brăila va pune interesul brăilenilor înaintea jocurilor politice și va adopta această hotărâre, chiar dacă inițiativa nu le aparține”.

Concursul național de pictură și grafică „Vespasian Lungu” și-a premiat câștigătorii

Astăzi a avut loc vernisajul expoziției celei de a XXV-a ediții – aniversară – a Concursului național de pictură și grafică „Vespasian Lungu” Brăila.

Concursul s-a bucurat de participarea a 126 de elevi ai școlilor populare de arte și meserii și centrelor culturale din 21 de orașe, repartizați pe două categorii de vârstă – juniori și seniori,

Pe 25 noiembrie a avut loc jurizarea, în cadrul căreia au fost desemnate cele mai bune lucrări dintre cele 170 înscrise în concurs la secțiunile Pictură și Grafică, cât și la categoria Juniori. S-au acordat premii, mențiuni și premii speciale, precum și premii speciale „Aniversare 25”, după cum urmează:

*la Secțiunea „Pictură”: Premiul I – Dinu Andreea, Galați; Premiul II – Andronoiu Maria, Brăila; Premiul III – Molnar Andrea, Miercurea-Ciuc; Mențiuni – Chița Iulia-Maria, Cluj-Napoca; Voiculeț Cosmin, Foșcani; Premii speciale – Feghiu Ana Maria, Iași; Comșa Ileana, Sibiu;

*la Secțiunea „Grafică”: Premiul I – Fodor Tunde Eszter, Oradea; Premiul II – Gavriliu Ana-Ruxandra, Brăila; Premiul III – Baricz Rozalia, Târgu Mureș; Mențiuni – Urdea Ioana, Sibiu; Suhar-Toma Georgiana, Cluj-Napoca; Premii speciale – Suciu Anisia, Miercurea Ciuc; Nicolescu-Veselu Călina, Brăila;

*Premii speciale „Aniversare 25” (seniori) (rezultate din redistribuirea valorii Marelui Premiu) – Timofte Mihaela, Botoșani; Avram Luminița, Ploiești; Berchi Diana, Târgu Mureș; Matecsa Elemer Istvan, Satu Mare; Cătineanu Rodica, Bacău; Vișan Alexandra-Cristina, Târgoviște; Siciu Alina, Zalău;

*la Categoria „Juniori”: Premiul I – Babalean Larisa, Suceava; Premiul II – Hîrjaba Alexandra-Clara, Târgu Jiu; Premiul III – Liga Ioana, Brăila; Mențiuni – Mandu Teodor, Brașov; Cizmar Veronica, Satu Mare; Averiței Sabina, Botoșani;

*Premii speciale „Aniversare 25” (juniori) – Budin Anais, Târgu Mureș; Ene Sofia-Maria, Pitești; Matei Dan-Mihai, Brăila; Botar Ayda-Evelyn, Baia Mare; Barna Gloria-Ștefania, Cluj-Napoca; Bădulescu Maria-Alexandra, Târgu Jiu.

Valoarea totală netă a sumelor aferente premiilor acordate a fost de 7.750 lei.

Juriul a fost compus din: Cristian Radu (președinte) – artist plastic, vicepreședinte ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brăila, profesor la secția de Arte vizuale la Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila; Nela Constantinescu – artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brăila, profesor la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila și la secția de Arte vizuale a Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila; Viorel Neagu, profesor la secția de Arte vizuale din cadrul Școlii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Brăila.

Lucrările premiate rămân expuse la sediul Școlii până la finalul lunii decembrie 2020.

Concursul a fost organizat de Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Județean, Primăriei Municipiului Brăila și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Expoziție de pictură în holul Primăriei Brăila: „Prin istoria neamului”

Casa de Cultură a Municipiului Brăila a vernisat, ieri, 25 noiembrie, în holul Primăriei Municipiului, expoziția de pictură intitulată „Prin istoria neamului”, a artistului plastic Florin-Gabriel Călin.

Expoziția include 20 de lucrări cu chipurile unor personalități cunoscute din istoria românilor, “eroi ai neamului văzuți prin ochii și sufletul artistului plastic”.

Organizată în preambulul sărbătoririi Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, expoziția poate fi vizionată până în data de 3 decembrie.

Președintele PMP, Eugen Tomac: Domnul Botea poate fi un excelent președinte al Comisiei de educație din Camera Deputaților

„Sunt absolut convins că prezența domnului Viorel Botea în Parlament va ajuta enorm la creionarea priorităților pe educație. Domnul Botea poate fi, de exemplu, un excelent președinte al Comisiei de educație din Camera Deputaților. Eu mă voi bate pentru un asemenea obiectiv” – este declarația făcută aseară la Brăila de președintele PMP, Eugen Tomac.

Acesta a participat la o conferință de presă, alături pe doi dintre candidații PMP Brăila la alegerile parlamentare din 6 decembrie – Viorel Botea (Camera Deputaților) și Doru Iorga (Senat) – și a mai afirmat, printre altele, că „viitoarea guvernare va avea nevoie de expertiza domnului Botea. Sigur, expertiza domniei sale oricând îl validează și pentru alte poziții”.

Candidatul Viorel Botea: Dorința organizației PMP Brăila este aceea de a avea un deputat și un senator în Parlamentul României

Președintele PMP, Eugen Tomac, s-a aflat ieri în vizită la Brăila și a participat la o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre situația politică actuală, despre prioritățile partidului său și despre țintele electorale ale PMP. Tomac i-a avut alături pe doi dintre candidații PMP Brăila la alegerile parlamentare din 6 decembrie: Viorel Botea (Camera Deputaților) și Doru Iorga (Senat).

„Eu cred că rezultatul organizației PMP Brăila la alegerile din 6 decembrie va fi mult mai bun decât cel de la alegerile locale, am această convingere; ne-o confimă ușor și datele din sondajele pe care le avem. Este esențial ca până în ultima clipă să ne mobilizăm susținătorii, simpatizanții,  posibilii noștri votanți să iasă la vot, pentru că toate partidele se vor lovi de această realitate extrem de dură – absenteismul din cauza motivelor bine cunoscute.

Dar sunt încrezător că vom obține un scor foarte bun. Mi-aș dori să obțină organizația PMP Brăila un scor de 9-10 %, dar rămâne de văzut dacă și cetățenii ne vor acorda această șansă. Perspective pentru un asemenea scor există, chiar sunt realiste aceste ținte”, a declarat președintele PMP.

La rândul său, președintele PMP Brăila, Viorel Botea, a precizat că „dorința organizației PMP Brăila este aceea de a avea un deputat și un senator în Parlamentul României”.

Viorel Botea, candidat la Camera Deputaților: Este necesar să găsim un nou drum în educație

Viorel Botea, candidat PMP Brăila la Camera Deputaților, declară că dacă va fi ales parlamentar, una dintre prioritățile sale va fi învățământul, în contextul în care experiența pandemiei a arătat că sunt necesare niște schimbări majore în acest domeniu.

Într-un comentariu postat pe o rețea de socializare, Botea, care este inspector școlar general al Brăilei, afirmă că este necesar „un nou drum” în educație: „Pandemia a determinat modificări în întreaga societate, negândite și nebănuite.

Educația a trebuit să se adapteze din mers noii situații. Măsurile luate au fost de cele mai multe ori determinate de situația pandemică fără a avea, în anumite momente, coerența și consistența necesare.

În timp, lucrurile s-au așezat pe un drum bun. Cei mai mulți elevi au acces la predarea online, dar există și un număr semnificativ de copii care nu se bucură de facilitățile tehnologiei informatice. Ca inspector școlar general, profesor, în calitate de deputat al Partidului Mișcarea Populară în Parlamentul României, voi sprijini:

*racordarea tuturor unităților școlare la rețeaua de internet;

*accesul gratuit la internet și dotarea cu tablete pentru fiecare elev și profesor din România;

*instruirea gratuită a profesorilor pentru activitățile online;

*realizarea unei platforme naționale integrate la nivelul fiecărui județ pentru comunicare rapidă între elevi, profesori și părinți;

*consilierea psihologică gratuită a elevilor, profesorilor și părinților privind aspectele emoționale determinate de activitatea online și situația pandemică.

*sprijinirea financiară a școlilor pentru continuarea învățământului tradițional în condiții de maximă siguranță igienico-sanitară”.

MIHAI TUDOSE: AM CERUT AZI COMISIEI EUROPENE SĂ DIRECȚIONEZE ROBOȚI PENTRU DEZINFECTAREA SPITALELOR CU PRECĂDERE CĂTRE ROMÂNIA ȘI ALTE ȚĂRI CARE AU DIFICULTĂȚI ÎN ACHIZIȚIONAREA DE ECHIPAMENT PERFORMANT ÎN LUPTA ANTI-COVID

„Am cerut azi Comisiei Europene, printr-o interpelare, să direcționeze roboți pentru dezinfectarea spitalelor cu precădere către România și celelalte țări care au dificultăți în achiziționarea de echipament performant în lupta anti-Covid. Un astfel de robot dezinfectează cu raze ultraviolete un salon de spital în 15 minute” – este anunțul făcut de europarlamentarul Mihai Tudose pe o rețea de socializare.

Tudose precizează că în aceste zile „Comisia Europeană cumpără 200 de roboți pentru dezinfectarea spitalelor din UE. În următoarele săptămâni vor fi trimiși către statele membre. Câți roboți a cerut România, în ce stadiu sunt demersurile Ministerului Sănătății în acest sens? În condițiile lipsei de transparență – și, e clar, de competență – a Guvernului, am cerut azi Comisiei Europene, printr-o interpelare, să direcționeze acești roboți cu precădere către România și celelalte țări care au dificultăți în achiziționarea de echipament performant în lupta anti-Covid.

Comisia Europeană a alocat 12 milioane de euro pentru această achiziție din Instrumentul pentru sprijin de urgență – activat de Comisie în aprilie și dotat cu un buget de 2,7 miliarde euro, în baza căruia Comisia a încheiat acorduri cu cinci companii farmaceutice pentru achiziționarea vaccinului contra Covid-19 și e în discuții avansate cu o a șasea companie. În sesiunea plenară din această săptămână a Parlamentului European, votez pentru scutirea de TVA, în întreaga UE, a vaccinurilor anti-Covid și a dispozitivelor medicale necesare pentru vaccinare și diagnostic.

Până la apariția vaccinului, testarea rămâne, după cum ne arată exemplele altor state, un mijloc eficient de stopare a propagării virusului. Toată lumea se concentrează pe testare masivă, numai România nu testează la adevărata capacitate a sistemului medical. Dintr-un cinic calcul electoral! Mor românii pe capete din cauza unui guvern cu o singură grijă: să fie agățat de putere încă 4 ani!

În ultimele săptămâni, Comisia Europeană a intensificat acțiunile pentru creșterea capacității de testare: s-au mobilizat, la 28 octombrie, 100 de milioane de euro din Instrumentul pentru sprijin de urgență pentru achiziția de teste rapid antigen, care urmează a fi livrate statelor membre. Se pregătește de către Comisie și o achiziție comună pentru a facilita accesul țărilor UE la aceste teste rapide. S-a dat de curând o recomandare europeană privind strategiile de testare. Acum o săptămână, Comisia Europeană a mai dat 35,5 milioane de euro Crucii Roșii Internaționale pentru efectuarea de teste de către echipe mobile ale organizațiilor de Cruce Roșie. Am cerut Comisiei sprijin urgent și pentru creșterea capacității de testare în România. Dar vrea statul român acest sprijin?

Ce face, de fapt, Ministerul Sănătății pentru a beneficia de sprijinul european? Mă tem că mai e ceva pe lângă lipsa de competență și transparență guvernamentale. E indiferența criminală a unor guvernanți preocupați strict de alegeri!”.

PNL BRĂILA: SALARIUL MEDIU NET VA CREȘTE CU APROAPE 50% FAȚĂ DE NIVELUL DIN 2020

„Partidul Național Liberal a lansat în dezbatere publică programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024, un amplu document la care au contribuit peste 470 de specialiști. Dezvoltare și creștere economică. Acestea sunt dezideratele PNL pentru România” – se arată într-un comunicat de presă al PNL Brăila.

În documentul amintit se mai precizează: „Intitulat simplu și sugestiv «Dezvoltăm România», documentul programatic este un plan de dezvoltare națională, structurat pe capitole, foarte bine fundamentat, în concordanță cu cele mai bune practici internaționale, adaptate la nevoile românești. Acest plan se bazează pe investiții în economie, infrastructură, spitale, școli și pe utilizarea masivă a fondurilor europene, totul pentru o dezvoltare reală, sustenabilă a României.

Programul de guvernare al Partidului Național Liberal «Dezvoltăm România» este un proiect complet, realist și finanțabil, care conține viziunea liberală și obiectivele prioritare pentru dezvoltarea României ȋn următorii patru ani. Astfel, prin punerea în practică a acestui plan de dezvoltare națională, PNL va majora PIB-ul României cu peste 450 miliarde lei, până la peste 1.500 miliarde lei la finalul anului 2024 și va crea peste 560.000 noi locuri de muncă mai bine plătite în economie. De asemenea, pe baza dezvoltării unei economii sustenabile, salariul mediu net va crește cu aproape 50% față de nivelul din 2020 și va ajunge la aproximativ 1.000 Euro/lună în 2024. Punctul de pensie poate fi majorat cu 46% până în 2024 față de valoarea din 2019, adică de la 1.265 lei în 2019 la 1.841 lei în 2024″.

Cătălin Boboc, președintele PNL Brăila, a comentat pe acastă temă: ”Cu majoritate în Parlament, care va susține eforturile Președintelui și Guvernului, schimbarea benefică de curs politic si economic generată de PNL va fi accelerată de măsurile din programul de guvernare 2021-2024, cu efecte pozitive pentru români, pentru brăileni. Vorbim așadar, de cea mai puternică creștere economică din UE, peste 6% în 2024, de 970 km de autostrăzi și drumuri expres finalizate până în 2024. De asemenea, tot Guvernul PNL și-a asumat ca  până la 6% din PIB să fie alocat pentru sănătate, să realizeze cele 3 spitale regionale la Iași, Craiova și Cluj-Napoca și alte 10 unități sanitare noi și extinderi prin programele europene de finanțare.  Însă nu au fost omise nici investițiile în energie nucleară, unde Guvernul Orban va direcționa 9 miliarde euro, dar nici în agricultură și mediu, la capitolul din urmă fiind alocate  650 milioane euro pentru cea mai mare campanie de împădurire a României”.

Totodată, acesta a mai vorbit și despre investiții dedicate mediului de afaceri, antreprenoriat și digitalizare, unde Guvernul și-a propus să aloce în următorii 4 ani peste 10 miliarde de euro.

De asemenea, potrivit liderului PNL Brăila, Guvernul liberal mai promite 30 miliarde lei pentru garanții de stat pentru credite subvenționate prin IMM Invest și Eximbank,  1 miliard euro pentru racordarea la rețelele de gaze și  8 miliarde lei pentru rețele de apă-canalizare și reabilitarea și construirea a 2.500 de creșe, grădinițe și școli: ”Asta înseamnă, programul de guvernare al PNL, Dezvoltăm România, pentru perioada 2021-2024. Sunt obiective clare, concrete și realizabile pentru Guvernul Orban.

Dacă tragem linie,  obiectivele demonstrate și asumate ale programului de guvernare vor duce la creșterea puterii de cumpărare cu peste 30% și la reducerea inflației anuale sub 2%.

În altă ordine de idei, Guvernul PNL va avea la dispoziție resurse financiare enorme, pe care România nu le-a mai avut până acum și de noi toți depinde ca aceste fonduri să fie atrase și, deopotrivă, să fie corect utilizate, astfel încât să răspundă cu adevărat nevoilor economice și sociale ale României”.

GEORGE MARIUS CARANICA, CANDIDAT LA CAMERA DEPUTAȚILOR: PE 6 DECEMBRIE PUTEM IEȘI DIN ACEST MARE BLOCAJ AL SISTEMULUI ACTUAL, BAZAT PE „VALORILE” LIBERALE

George Marius Caranica, unul dintre candidații PSD Brăila la Camera Deputaților, declară că ziua alegerilor locale, 6 decembrie, „este ziua în care vom putea ieși din acest mare blocaj al sistemului actual, bazat pe «valorile» liberale și pe supremația Guvernului Orban”.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Caranica afirmă că „pentru o societate justă din punct de vedere social, avem nevoie să reclădim încrederea între diferitele categorii sociale și între generații. Dreapta a semănat ura, folosind un discurs agresiv și populist, cu scopul de a câștiga puncte electorale. Dar pentru a prospera, noi, cei de stânga, știm că avem nevoie de un parteneriat la nivelul societății pentru direcțiile de viitor.

Partidul Social Democrat a fost mereu promotorul unei atitudini responsabile și propune reclădirea coeziunii sociale prin gestionarea unor probleme acute care afectează în prezent România:

– Problema demografică

– Bătrânețea activă

– Diaspora și românii de pretutindeni

– Oportunități pentru tineri și locuri de muncă

– Echilibru între viața privată și viața profesională

Fiind un stat social, conform Constituției, România trebuie să asigure cetățeanului protecție socială, accesul la educație și sănătate protecția mediului și combaterea activă a oricăror forme de discriminare sau inegalități. Partidul Social Democrat a jucat un rol activ în definirea acestor obiective în legislația țării noastre și propune protejarea acestor drepturi sociale esențiale pentru România.

PE 6 DECEMBRIE ALEGE ECHIPA PSD!”

CANDIDATUL VIOREL BOTEA: PMP CERE ADOPTAREA ÎN REGIM DE URGENȚĂ A LEGILOR PRIVIND ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300

Viorel Botea, candidatul PMP Brăila la Camera Deputaților, anunță că partidul pe care îl reprezintă a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor a articolelor 49 și 50 care reglementează pensiile speciale ale parlamentarilor.

Botea precizează într-un comunicat de presă că „pe fondul valului de populism și ipocrizie generat de PSD și USR – PLUS, care au anunțat demisia mai multor parlamentari pentru a nu beneficia de pensii speciale, Partidul Mișcarea Populară i-a solicitat astăzi lui Marcel Ciolacu, încă președinte al Camerei Deputaților, să pună pe ordinea de zi proiectul inițiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale (PL-x nr. 42/2019), proiect adoptat deja de Senat”.

„Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaților, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari și primari a fost adoptată de Senat. Ar fi suficient să fie adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni, astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate pentru că sunt furt.

Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat și trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaților”, a declarat, la rândul său, Eugen Tomac, președintele PMP.

În comunicatul de presă se mai arată: „Partidul Mișcarea Populară atrage atenția asupra fraudei morale majore comise de PSD și USR în chestiunea pensiilor speciale ale parlamentarilor, demisia din funcție nerezolvând problema. Conform articolului 49 alineatul 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor, «(4) Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar».  Ceea ce înseamnă că demisiile parlamentarilor PSD și USR nu atrag automat pierderea pensiei dacă au, cumulat, minimum un mandat complet.

Partidul Mișcarea Populară consideră că este absolut descurajant faptul că PSD și USR împărtășesc aceeași atitudine și se plasează din nou de aceeași parte a baricadei, încercând să îi păcălească pe români”.

ALEXANDRU POPA: PESTE 6 MILIARDE DE EURO AU FOST ÎNCASATE DE LA COMISIA EUROPEANĂ ÎN PERIOADA NOIEMBRIE 2019 – OCTOMBRIE 2020, ÎN TIMPUL GUVERNĂRII PNL

„România a atras în 2020 peste 6 miliarde de euro. Dacă în trecut problema absorbției fondurilor europene ne plasa în coada clasamentelor, în 2020, sub administrația Guvernului PNL, România s-a înscris pe un trend ascendent și a atras fonduri europene nerambursabile la cel mai ridicat nivel de la aderarea acesteia la Uniunea Europeană” – este declarația lui Alexandru Popa, candidatul PNL Brăila pentru Camera Deputaților.

Liberalul Popa mai spune într-un comunicat dat publicității că avem motive reale de mândrie”, dat fiind că „România și-a dat proba profesionalismului în ceea ce privește capacitatea de atracție a fondurilor europene, un profesionalism garantat de Guvernul Orban, care are în componența sa oameni pregătiți și cu viziune”: „Peste 6 miliarde euro au fost încasate de la Comisia Europeană în perioada noiembrie 2019 – octombrie 2020, în timpul guvernarii PNL, prin Politica de Coeziune (2,9 miliarde euro față de 1,1 miliarde euro decontate într-un an de PSD), Programul Național de Dezvoltare Rurală (1,3 miliarde euro) și plăți directe la hectar prin Politica Agricolă Comună (1,9 miliarde euro). Mai mult, până la sfârșitul anului, suma decontată din fonduri europene urmează să depășească 7 miliarde euro și cu riscul de a mă repeta, vreau să punctez faptul că aceasta este cea mai mare valoare a fondurilor atrase într-un an de la aderarea României la Uniunea Europeană”.

Alexandru Popa afirmă, de asemenea, că „la sfârșitul anului 2019, Guvernul PNL a evitat în ultima clipă dezangajarea a 550 milioane euro, fonduri europene alocate pe care România era să le piardă cu Guvernul Dăncilă și a transmis cereri de plată de peste 1 miliard euro.

Cu toții știm că un sistem nu se poate schimba peste noapte, dar suntem datori să fim parte a acestei resetări din temelii, iar noi am demonstrat acest lucru. Cred că este necesară, poate mai mult ca oricând, continuarea acestui tandem dintre Președinție și Guvernul României și a proiectelor care s-au dovedit a fi unele de succes pentru români, iar acest lucru va fi posibil dacă și brăilenii vor ieși la vot pe 6 decembrie și vor vota candidații PNL”.

În comunicatul amintit se mai arată că „politica PNL prioritizează investițiile și folosește fondurile europene și pentru următorii 4 ani, când au fost deja alocate 18,76 miliarde euro pentru agricultură, din care 12,3 miliarde euro – plăți directe”.

CONDUCEREA SPITALULUI JUDEȚEAN ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI PRIMESC LA SPITAL REZULTATELE PROBELOR PCR LUCRATE ÎN DIVERSE LABORATOARE: RUGĂM PERSOANELE CARE SE TESTEAZĂ SĂ NU MAI SUNE DUPĂ REZULTATE LA SPITAL

Spitalul Județean de Urgență Brăila anunță printr-un comunicat de presă că din data de 15 noiembrie nu se mai primesc la spital rezultatele probelor PCR lucrate în diverse laboratoare.

„Rezultatul (pozitiv sau negativ) este trimis printr-un SMS doar la pacient și pe e-mail la medicul de familie. Atât SMS-ul, cât și e-mailul sunt generate automat de program, în momentul în care rezultatul este încărcat în aplicația informatică. Medicul/unitatea care a trimis proba la laborator nu mai primește rezultatul.

Din aceste motive rugăm persoanele care se testează să nu mai sune după rezultate la spital și în cazul în care sunt internate, să informeze medicul curant de primirea rezultatului”, se arată în documentul dat publicității astăzi.

24-27 NOIEMBRIE – CONCURSUL NAȚIONAL DE GRAFICĂ „GHEORGHE NAUM”

În perioada 24-27 noiembrie se desfășoară cea de a XXVI-a ediție a Concursului Național de Grafică „Gheorghe Naum”, destinat elevilor din clasele IX-XII de la liceele de artă și liceele pedagogice din țară.

Evenimentul va avea loc în mediul on-line, pe site-ul   www.concursulgheorghenaum.ro.

Secțiunile concursului sunt: grafică, pictură, ceramică, arte decorative (textile, modă, artă monumentală), fotografie, arhitectură, arte ambientale și design.

Juriul este format din profesori de la Universitatea Națională de Arte, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București și MENCS.

Evenimentul este organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, în parteneriat cu Muzeul Brăilei „Carol I”.

DEPUTATUL NICU NIȚĂ: NE PROPUNEM CA ÎN BRĂILA SĂ SE FACĂ INVESTIȚII DE CIRCA 120.000.000 LEI ÎN INFRASTRUCTURA DE IRIGAȚII. ASTA VA PERMITE ACCESUL LA APĂ PENTRU 260.000 HA, ȚINTA NOASTRĂ FIIND DE 300.000 HA

„În acest an în județul Brăila au fost contractate udări pe 245.711 ha și au fost irigate efectiv 217.786 ha. Seceta prelungită a impus realizarea mai multor udări astfel încât, cumulat, irigarea s-a făcut pe circa 786.000 ha și au fost pompați circa 480.000.000 metri cubi de apă. A fost un efort considerabil care a permis, chiar în condițiile vitrege din acest an, ca acolo unde s-a irigat, să se obțină recolte bune” – sunt informații furnizate de deputatul Nicu Niță (PSD), care este el însuși fermier.

Niță candidează pentru un nou mandat de deputat la alegerile din 6 decembrie și îi asigură pe agricultorii brăileni că va susține realizarea integrală a proiectelor din Programul Național de Irigații: „Apa, atât de necesară culturilor vegetale, este una din problemele cu care se confruntă agricultura la ora actuală. În contextul încălzirii globale și schimbărilor climatice, care generează perioade secetoase tot mai lungi, an de an, irigarea a devenit un obiectiv național extrem de important și de necesar. Problema irigațiilor se intensifică și mai mult în sudul și sud-estul României, zonă predispusă la deșertificare, unde se înregistrează temperaturi ridicate și precipitații scăzute. Astfel, irigațiile capătă o importanță primordială.

Anul agricol 2020 a fost afectat de o mulțime de factori negativi. Între aceștia, seceta a produs pagube foarte mari și o recoltă scăzută, fiind afectați fermierii din întreaga țară. În acest context, apa gratuită până la plantă, demers materializat în guvernarea PSD, a reprezentat un sprijin deosebit pentru agricultori și o dovadă că PSD se ține de cuvânt și își îndeplinește, punct cu punct, angajamentele luate față de români.

Fiind membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, dar și ca om implicat de o viață în agricultura din Bărăganul brăilean, am sprijinit derularea Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații pe raza județului nostru ca o prioritate a Ministerului Agriculturii. Având în vedere că în  județul Brăila se află în desfășurare mai multe lucrări în cadrul acestui program, sumele alocate fiind de circa 40,2 mil.lei, am  participat la dezbaterile privind stadiul implementării componentei din Programul Național de Irigații referitoare la infrastructura de irigații din județele Brăila și Galați. A fost discutat stadiul implementării pe fiecare proiect și problemele întâmpinate pe parcursul realizării lor. Menționez că pentru perioada imediat următoare ne propunem ca în Brăila să se facă investiții în infrastructura de irigații de circa 120.000.000 lei, ceea ce va permite accesul la apă pentru 260.000 ha, ținta noastră fiind de 300.000 ha.

De aceea, la fel ca în acest mandat, în calitate de deputat, voi susține realizarea integrală a proiectelor din Programul Național de Irigații și mă voi asigura că există în buget banii necesari pentru continuitatea acestuia.

Vreau să îi asigur pe agricultorii județului nostru că se pot baza pe mine și că vor avea toată deschiderea și susținerea mea pentru noi proiecte”.